Träningen för Lina idag :)

Det gick så jävla bra idag. Jag kände redan när jag satte mig på hästen och red iväg på plan att det här skulle bli en bra dag, hon töltade som en liten gud full av energi och jag satt och var så överlycklig.

På plan focuserade vi mycket på att hon skulle tänka innåt i volten och inte utåt. I höger varv drar hon sig extremt utåt, mycket av svaghet men också av lathet och vill gärna komma undan jobbet. Med detta fick hon korsa fram innåt i volten hela tiden, detta gav resultat, hon fick jobba på detta sätt i tölten också och Lina sa att hon aldrig sett Fifa gå i sån fin tölt förut!! Hon fick en jättefin överlinje och jobba på jättebra! Traven blev finare och finare, hon längde steget och fick ett bättre sväv.

Dock ville jag gärna komma ett steg längre när det kom till tölten. Det Fifa gör är att hon töltar på jättefint i klockrentakt och lättsamlad, MEN hon måste länga steget lite mer och få mer energi i bak-kärran, så Lina hoppade upp och red omkring på skruttan med energi, fram fram, det gjorde inte så mycket att hon blev passtaktig, tölten fanns där och hon tog fram den rena takten emellanåt. Som Lina sa
- Få med bakbenet först och sedan takten. Jag har en tendens till att bromsa upp Fifa och vågar inte riktigt rida rajtantajtan som hon behöver lite just nu för att länga ut steget, det jag måste göra när jag tränar på detta är att istället för att bromsa upp, sväng och böj. Lina är så duktig, gud hon är verkligen en förebild.

Imorgon ska jag träna för henne igen, man ska passa på! Det är så grymt roligt och givande, alla proffstränare släng er i väggen här har ni en ny begåvning!

På vägen hem kände jag direkt skillnad på tölten, nog för att Fifa har mer energi utanför plan men det var riktigt roligt, vilka resultat man får efter Lina träningar. Traven var ju också super, fram fram. Det här kommer ju gå lysande och under hela ridpasset kände jag så tydligt hur hon lyfte upp mig med sin rygg. Lyckligast just nu!

Min sambo kom för att ta kort, hah, ja en person som inte kan nått om hästar skall inte fotografera hästar, jag hörde hur han fotade då Fifa lade in grisepass, tjura och innan hon fick in den rena traven, haha inte ser han när hon töltar eller travar han bara knäpper, dessutom precis när vi satte igång, sedan stack han hem och jag fick inga bilder när Fifa töltade så fint =/ Jag fick inte ens en travbild :O Haha kändes lite surt faktiskt. Åh fast Erica var kvar och hon tog något kort så får se om hon fick med nått.


                                                                                 Linda






Kommentarer
Jossan

Skönt att det går bättre :) jag tror att vädret inte hjälper humöret just nu. Och sen allt som hänt dig på senaste tiden. Det måste verkligen vara jobbigt...

Var stark! Jag vet att du kan :)

Kram!

2012-04-06 @ 19:04:11
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Erika

Va kul att dagens träning gick bra. :)

Kanske humöret vänder o blir bra ibland behövs de lite fram gång för att de ska vända.



Bara passa på o träna och kämpa vidare bra att ta hjälp av någon du litar på och som kan. :)

Toppen...

2012-04-06 @ 19:53:58
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Paulina

Sv: tack du :)

2012-04-06 @ 20:01:17
URL: http://fotopaulina.blogg.se/



Tessan

Vad rooooligt!!!! :)



SV: Glad hund var det här ja, helt galet glad, jämt och alltid!! :)

2012-04-07 @ 09:46:21
URL: http://thereseflodin.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?