Träning för Lina - Kommit fram till en sak!

Det gick bra som vanligt idag, tölten är ju Wow. Vi tränade på en ny sak idag så vi har lite olika saker att göra på plan. Denna gången focuserade vi välidgt på att korsa bak, ja framdelsvänding men i rörelse (skritt) hon har välidgt lätt för höger varv och hon fattade direkt och utförde övningen precis som jag ville, sjuka duktiga häst :) Vi gjorde detta i tölt men nöjde oss bara med ett-två steg. Vänster varv är lite svårare då hon sätter för bogen liksom, men hon puttar tillbaka den i rätt läge så fort jag ber om det men har väldigt lätt att slänga in den igen, den liksom bromsar upp. Så vänster varv var lite svårare och det kom en del protester men hon kämpade på så det glödde om hovarna och utförde det kanonfint ändå. Så detta skall vi träna en hel del på, Lina tyckte det var så roligt för det är inte många hästar som lär sig så himla snabbt som Fifa faktiskt gör, hon är speciell min lilla häst.

Sedan tränade vi traven men den funkar inte alls, javisst får vi in trav fast den blir ju liksom fyrtaktig och hon latar på sig, hon skjuter inte på ordentligt med bak så fram hinner landa innan bak, speciellt i vänster varv har hon väldigt svårt med traven, höger fram landar väldigt långt före innan vänsterbak. Vi testade att ta av bootsen och då blev traven ännu sämre, så skall jag träna trav blir det med tyngboots. Jag vet ju att hon kan och att hon har en väldigt fin trav så jag har inga ledsna miner för detta. Lina kämpade där med hennes trav, Fifa var lat och ville inte alls men fick in fina steg där ibland, så traven kommer bli en väldigt stor utmaning för oss.

MEN! Jag och Lina lurar lite på att Fifa inte har någon muskelkramp för det stämmer inte riktigt in på ridningen, hon är svag och bär sig inte rätt med vänsterbak, hon bär sig mycket bättre med högerbak och enligt veterinär skall ju detta vara tvärtom då hon skall ha en muskelkramp på höger bak skinka. Dock sade min veterinär att han var inte expert på detta område och TRODDE det var muskelkramp ELLER så kunde det helt enkelt vara så att hon var mer musklad på ena sidan, men han ville behandla henne för muskelkramp först och se om det blev något resultat. Så jag tror mer på att hon är mer musklad på höger sida faktiskt då hon har lättare för traven i höger varv och dessutom har lättare att bära sig med höger bak i olika övningar. 

Jag har fått ett helt annat ridtänk och både känner och ser annorlunda, det är inte bara Fifa som utvecklats otroligt mycket den senaste tiden utan även jag, så himla skönt.  

Inga bilder än tyvärr, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :) Fick rida Linas stjärna Sjöfn förut, MAMMAMIA, bilder kommer (dock när Lina rider) vilken häst, vilken häst!

                                                                             Linda






Kommentarer
Erika

Va kul att ni börjat komma igång så pass bra nu och då kanske hon kommer muskla sig jämt oxå. :)



2012-04-14 @ 17:23:47
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Nina Liljedahl

Vad roligt det är att läsa dina inlägg :-) Allt är så positivt för dig just nu, härligt härligt!

Jag blir så sugen på att komma igång någon gång jag också.....men snart så.

2012-04-14 @ 21:40:08
URL: http://stallskogalund.blogg.se/



tanja

vad roligt att det går bra nu:D

2012-04-14 @ 21:50:32
URL: http://fillstastallet.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?