Kommunikationen i hagen var wow!

Åh, jag säger bara det, ååh. Jag har en sån häftig häst, gud precis den jag letat efter, hon är hel perfekt för mig. Idag tränade jag lite på kommunikation i hagen, jag bad henne följa efter mig in i en liten skogsdunge som egentligen inte är en skogsdunge utan mer små täta träd i en klump, men jag ville se om hon litade på mig och tränga sig igenom dessa trånga träd. Så jag lade handen under hennes haka och låssades dra henne framåt mot träden, hon hängde på. Jag gick då in i dungen före henne och lockade, hon följde efter mig som en hund, jag knatade mig igenom alla träd och fortsatte locka, här blev det lite svårare för träden var så tät och för att komma igenom måste Fifa pressa sig igenom, det är väldigt trångt med andra ord. Fifa hon trängde sig igenom de träd som kramade om hennes kropp och följde efter mig utan problem. Dumma goa häst! 

Jag fortsatte att "leka" och sträckte min hand under hennes haka och låssades styra henne fast i luften, hon hängde på! Jag svängde hit och dit i hagen, sprang, stanna och backa hon lyssnade på minsta lilla vink, det var häftigt! Hon följde till och med mig upp på stenen. Gud vilken bra kommunikation vi hade, mitt hjärta bara bultade av glädje, min fina fina lilla häst, vilket samspel!

Många blir så imponerade över när hästen följer efter en i paddocken, fast det impar inte riktigt på mig, det gör ju de flesta hästar, alla jag haft i alla fall, vad ska dom göra och ta vägen liksom? Men det är annat få hästen att följa en i hagen och även förflytta sig hit och dit och lyssna på minsta lilla vink där alla hästkompisar finns "på deras hemmaplan". DET är en betydligt ärligare kommunikation enligt mig, jag har aldrig lyckats kommunicera med någon häst i hagen på det sättet som jag gjorde/gör med Fifa. Ett mål jag har är faktiskt att kunna kommunicera med hästen på deras hemmaplan kring flocken och att hon väljer mig istället för allt annat. Det här ska vi verkligen träna på, kommunikation är något som jag är väldigt väldigt intresserad av och som jag har sysslat med sedan jag började med hästar, vad kul att jag har en sådan pass lyhörd och vaken häst! Jag är så glad att jag har min lilla Fifa.

         

                                                                        Linda






Kommentarer
NIna L

Jag håller med dig, visst är det mera känsla i om hästen lämnar flocken och följer efter än om den gör det på ridbanan.



Vilken underbar helg du verkar ha haft, speciellt träningen för Lina. Jag förstår om du svävar på moln nu :-)

2012-04-09 @ 16:26:50
URL: http://stallskogalund.blogg.se/



Jennifer

Det blir du som har hästen lös på promenaderna i sommar då ;)

2012-04-09 @ 18:12:05
URL: http://jennifher.cybersite.nu/



erica

Försök få min häst att följa dig i en paddock! Du blir jag impad..

2012-04-09 @ 18:16:54
URL: http://minsvala.blogg.se/



Jenny

Klart ni har bra kommunikation, du och Fifa är ju gjorda för varandra!

2012-04-11 @ 13:23:22
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?