En smak av citat

"En vanlig uppfattning är att en choach är en tränare som står bredvid och hejar på en ryttare med glada tillrop - tänker du bara positivt "så blir det bra", men så enkelt är det inte. Tyvärr fungerar inte människor som av- och påknappar, att nu slutar vi tänka negativt och börjar tänka positivt istället. Vi kan naturligtvis tvinga oss att tänka positivt men det kommer inte leda till en varaktig förändring. När vi tvingar oss till något är risken dessutom stor att det skapar ett spänt tillstånd i oss och som ryttare behöver vi snarare hitta det avspända" 

"Kom ihåg att du inte ska tvinga dig att tänka positiva tankar, utan tillåt dig själv att ersätta de negativa tankarna med positiva tankar, sakta och successivt. Lyckas du få med en positiv tanke är det en framgång. Om du inte lyckas, konstatera bara att det är så. Det är okej ändå. Du får göra ett nytt försök. Att förändra tankesätt innebär träning - ibland fungerar träningen och ibland inte"

"Allteftersom du tränar ser du dina tankar precis som de är. De kommer och går, precis som molneb på himlen. En tanke är bara en tanke, inte ett faktum. Låt den bara passera."

(Cecilia Löfgren, Den inre ryttaren - tänk rätt och rid bättre)


                                                                        Linda






Kommentarer
Elvira

Åh, wow, tack! Det där värmde verkligen att höra. Det gjorde mig så glad att få din kommentar! TACK!

2012-04-04 @ 14:48:21
URL: http://baraelviras.blogg.se/



Adina & islandshästen Funi

Om jag är är less brukar jag försöka klistra på ett leende, sen blir man glad på riktigt. Det är väl ändå lite att tvinga sig själv att tänka positivt? Det funkar för mig i alla fall :)



Svar: Tack så mycket! Han ser faktiskt ganska mjuk ut kan jag hålla med om, dock vill jag ha en än mjukare häst innan jag blir nöjd :)

2012-04-04 @ 14:55:45
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



malin

Tack!!!

SV: jag har ingen aning.. Det är bara en flik så jag tror inte man kan göra något åt det. det som oroar mig är såret... men jag hoppas att de läker snabbt! :)

2012-04-04 @ 15:13:03
URL: http://malinsjolander.com



Erika

sv1:

Aha okej, men då hänger jag med fortfarande. ;)

Kul då har du lite sällskap då ? :)



sv2:

Ah kanske är en bra bok för en annan o läsa oxå.

Kanske man får en annan syn på detta med o tänka fel osv. :)

2012-04-04 @ 16:08:20
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Nina Liljedahl

Jag tänkte automatiskt att mellancitatet skulle man kunna förändra till att gälla Fifas trav. De positiva tankarna är bra trav de negativa tankarna är dålig trav. Förstår du hur jag menar?

2012-04-05 @ 09:26:01
URL: http://stallskogalund.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?