- Folk som fyllt din hjärna med skit!

Detta är exkt ett år sedan, eller snart i alla fall, om några dagar. Jag tränar tölten "för första gången" kan man säga och har lektion hos Gummi som jag fick av min kära sambo i födelsedagspresent. Haha ja jisses vad jag och hästen har utvecklats och speciellt jag med min "attityd" som Gummi uttrycker det. Jag hade så dåligt självförtroende när jag kom dit och han tjatade hela tiden om att jag måste börja tänka positivare och tro på mig själv. Detta har jag jobbat med otroligt mycket och även jobbat en hel del på mitt kontrollbehov i ridningen och samt min rädsla, jag tänker på ett helt annat sätt nu, rider annorlunda och törs mer och litar främst på min häst mer, tänk vad mycket som kan hända på ett år :)

Det fanns en forum som faktiskt sänkte mitt självförtroende en hel del och jag är så glad att jag äntligen "stängde ner sidan för gott" För jag mådde inte bra alltså och ridningen var knappt rolig, jag har nog aldrig kännt mig så dålig i ridningen som då. Folk!

Jag hade ganska så svårt att känna den rena tölten på den tiden, när man sitter på bukefalos får man en jävla massa skit kan jag säga, tack och lov för att jag lämnade den sidan, efter det började jag faktiskt att tro mer på mig själv och sket i vad andra sa. Jag hade aldrig töltsatt en häst förut, Fifa är min första så det är ju inte så lätt alla gånger men man försöker ju. Minns en tjej skrev till mig en gång när jag lade ut en annan film på mig och Fifa i "tölt"

 - Rider du sådär kommer det gå käpp rätt åt helvete!

Schyst, tack, nu känns det ju ännu bättre! Ja där satt man och försökte och folk var bara trista och sa att det och det var fel och fel takt hit och dit och jag tog åt mig som en svamp. Vad sjutton gör det som hästen går lite oren tölt när man håller på att töltsätta? Jävla trams. Aja skönt atts lippa det där skit forumet.
Lite roligt när Gummi säger:

- Du har så förutfattade meningar, massa folk har fyllt din hjärna med skit

.

Jag älskar när Gummi säger - JUST DET! hela tiden haha, tänk det där kör min sambo med idag, suck ;)

                           

                                                                                 Linda





Kommentarer
MAria

sv: Haha, tack så mycket! Men inte behöver du vara avis du har ju en minst lika fin häst! :D

2012-04-21 @ 12:53:09
URL: http://islandspower.webblogg.se/



Frida

Roligt att se, ni har verkligen gjort framsteg. Och det såg helt klart bättre ut än vad det gjorde för mig och Guffi de första gångerna :p Man ser också hur du ändrar sätt att rida i slutet på filmen, fast jag kan inte sätta finger på vad.

2012-04-21 @ 12:55:29
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Jenny

Problemet med internetforum är väl främst att det är så otroligt många viljor och åsikter. Visst kan det vara bra att kunna rådfråga flera på samma gång, men man får ju inte glömma bort den där magkänslan, den är ju viktigast av allt!

2012-04-21 @ 13:39:47
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Alexandra

Hihi vad kul med videon och se er i början av tölten med. :D



Sv; Ja, det är jag som ska flytta. Vi kollar lite ''torp'' och så. :) Blir endå i Västerås. (Tyvärr) haha.



Ja, nu får jag fan ta och fixa film :) får se om vädret är på min sida nu någon dag.

2012-04-21 @ 14:02:13
URL: http://alexaka.blogg.se/



Jossan

Åååh! Jag älskar gummi :P det är bara rätt på och han säger verkligen vad han tycker och tänker :P han blandar ju gärna in lite humor i det hela också.

Gud det var så länge sedan jag red för Gummi nu.. Han är helt klart min favorittränare!

Jag hållar inte alls med dom nedlåtande kommentarerna som du fick! Jag tyckte att det så jätte fint ut! Verkligen! Hon gick ju som en klocka för att inte töltar så mycket!

Nej. FY på dom som sa sådant! Uppenbarligen så visste dom inte vad dom pratade om.

2012-04-21 @ 14:42:12
URL: http://semtegensis.blogg.se/



Erika

Har/hade samma problem som dig.

Jag måste oxå våga mer i ridning, bygga upp mitt självförtroende.



För tror jag på mig själv så får ju hästen en helt annan känsla och vågar mer oxå.

De är ju jag som begränsat Raski inte hon som begränsar, nojjar eller så utan de är ju jag som sagt till henne du detta kan vara farligt passa dig.

Så blir de pannkaka av allt.



De gäller o ta hjälp av någon som kan hjälpa en o bygga upp ens självförtroende. :)



Härligt att de gått framåt. :D

2012-04-21 @ 14:44:07
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Adina & islandshästen Funi

Inte var väl det där någon vidare dålig tölt för att vara i början? Så mycket taktfel är det ju inte? Men när det inte är så mycket lyft så ser man inte takten lika lätt men när jag startade och stannade såg man ju att takten inte allt var så pjåkig ju! Absolut inte om man tänker på att det är första gångerna ni töltar :)

2012-04-21 @ 16:04:31
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



Hanna o Goliath

I agree! Dessutom sker ju alla kommentarer utifrån stillbilder ller små videosnuttar som man själv försöker förklara så gott man kan till och hur lätt är det? Nä, man får ta hjälp IRL istället och känna efter med sunda förnuftet om tränaren kan hjälpa eller stjälpa. Tycker du är jätteduktig som har klarat av alla "kriser" och du verkar så bra med dina hästar. Tummen upp!!

2012-04-21 @ 19:43:23
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Tessan

gud vad jag håller med dig! Det är anledningen till att ja egentligen inte ens vill skriva ut om Kvistur nu... Men jag vet ju att ni är många Väänliga själar också som faktist VILL veta, av vänlighet :)



Bukefalos är ett gäng inkompetenta idioter, blandad med VISSA (LÄS FÅ) duktiga!

2012-04-21 @ 19:51:32
URL: http://thereseflodin.blogg.se/



Anna

Håller med både dig och ovanstående om Bukefalos!!! Och efter att ha läst tråden om "Årets" Ponnyakuten så blir man ännu mer less:( Jag läser där inne så gott som varje dag men kommenterar sällan....folk hugger som kobror för minsta lilla så det känns enbart obehagligt:S



En bra tränare som ger en självförtroende och bra hjälp är A och O:D



Mvh Anna & Tabasco:)

2012-04-21 @ 22:03:31
URL: http://anaby.bloggplatsen.se



elinor

folk på buke är hopplösa, jag skriver där fortfarande, men lägger inte upp bilder längre de har sagt både den ena och den andra elakheten. Tanterna som avlar på icke godkända hingstar sågade ner Valtyr totalt i en tråd om hingstar, han hade både det ena och det andra exteriöra felet enligt dom och domarna som gett han 8.20 exteriört var bara okunniga och han såg inte ens ut som en islandshäst. För att inte tala om hur elaka saker dom skriver om man lägger upp en ridbild, folk är såå avundsjuka så det är inte klokt åt det :P



det här med att träna med vikter, det är precis som att jag inte tycker man ska träna med stångbett jämt utan att hästen ska vara mjuk och lyhörd för hjälper och bära sig i en bra form osv utan hjälpmedel, sen kan man om man vill sätta på stång och få till det sista lilla inför tävling om man vill. Jag vill träna häten så naturligt som möjligt och den ska bära sig och ha bra aktion i sig själv, sen kan man sätta på vikt på tävling för att få det extra lilla trycket liksom, så tänker jag i alla fall så lite hjälpmedel och krimskrams som möjligt vid träning

2012-04-22 @ 08:47:31
URL: http://engelstoft.se



Agnetha

Bukefalos är ett jättesvårt och lurigt ställe. Det finns väldigt många "förståsigpåare" där som hellre höjer sig själv en bit högre genom att hitta fel hos andra istället för att uppmuntra och hjälpa till.



Gummis ord är obetalbara. Jag tar med mig dem. :-D

2012-04-22 @ 09:24:03
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Karin Damberg

Jaa man blir ju trött på folket på buke... Många anser sig kunna allt, fast de egentligen inte har en aning om vad de pratar om. Du har ju en helt underbar häst som går så himla fint!

Gummi verkar verkligen vara en bra tränare! Han säger precis det du behöver höra! =)

2012-04-22 @ 21:37:13
URL: http://lilldamberg.wordpress.com




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?