Sabla sadlar!! Vill du hjälpa?

Ny header, mer min smak än de två sista. Får se om det blir några läckra nytagna höstkort framöver.

Min lill jänta var go go go idag. Hur snäll som helst i stallgången, jisses vad har hänt egentligen? Det är ju verkligen supermysigt för vi får verkligen våran mysiga lilla stund tillsammans.

Idag kikade A på sadeln också, utan att jag talade om vad L hade sagt verkade som de båda höll med varandra. Sadeln är helt klart lite för smal, och definitivt för lång om den ska ligga på det ställa där jag vill placera den.
Enligt våra tankar: Så glider den fram pga att den är för lång när jag placerar den på det ställe där jag vill ha den, på så vis blir den för lång och med min vikt skjuts den fram, den vill alltså lägga sig där den ligger bäst. Dock ligger den inte bra för Fifa för då ligger den alldeles för långt fram men blir istället inte för lång baktill. När den dessutom inte ligger HELT an längst fram vilket resulterar med att sadeln höjs lite uppåt så skjuts den därefter lättare framåt istället om den skulle vara så pass vid, att den ligger an kring hela hästen och på så vis stoppar den lite.

Hur f*n okunnig är man (läs jag) egentligen om sadlar? Nu hade ju min saldeprovare rekommenderat denna sadel och utav bilder tyckt att den låg jättebra. Men det är såklart inte lätt att se på bilder, dock kanske man inte ska rekommendera så mycket om man inte är säker. Jag kan ju inget om sådant här så jag lejer ju då utbildade folk, hitills har jag haft ut två olika sadelprovare, varan ena var en katastrof och den andra osäkert.

Så nu är det barbacka som gäller, inte en sekund till med den sadeln. Snuttan min. Jag måste lära mig själv om sadlar vilket jag självfallet efter allt detta strul har gjort, men oj det krävs så mycket mer kunskap och förståelse innan man själv kan titta på en häst och dömma därefter.

Nu behöver jag ER hjälp! Den sadel jag behöver till min skrutt är: En vid om inte x-vid till och med. Väldigt RAK sadel men mycket kort där bossorna går under sätet (albionen hade passat perfekt om bossorna var under sätet och hade en vidare bom) Jag vill HELST att det är av läder/fuskläder, alltså inte syntet, MEN visst kan jag göra ett undantag om man inte finner något bättre.  Det är nästan ett måste att det skall vara en dressyrsadel, INTE islandssadlarna med planksäte!!! Har ni några tips??

Jag har inte bestämt mig än om jag ska sälja albion sadeln (min älskling) kan ju vara till användning på en annan häst i framtiden, för det är en grymt bra sadel av kvalite! Den bästa jag haft! Meeen jag kanske måste ta det beslutet ändå om pengar fattas till den nya sadeln. Så ha det i åtanke om du är intresserad ;)





Linda






Kommentarer
Alexandra - Tävling på bloggen, vinn en grimma från Catago!

Jag sa ju att det var för lång och att du ska ha rundbossor!! :P Känner igen de där "symtomen" från ráks problem med sadlar.

Vet du hur lång din nuvarande sadel är och hur lång hon behöver?

Vet du hur många grader hon är över ryggen?

Jag har ju min älskade Tekna till salu. Den skulle nog kunna passa.

Hör av dig om du är intresserad :)

2011-09-14 @ 17:00:35
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Sanna

Tips på sadel: globus clic dressyr!!

En underbar sadel, kort och kanon för breda ryggar :)

Tycker helt klart du ska testa en sådan, ligger för jäkla bra på Odinn å våra verkar väldigt lika i sina ryggar :)



Bomvid 36 har ja på min, å likaså REIN på buke med Hnokki :)

Så testa, den e underbar att rida i och är framför allt kort å fin!! :D



( har en till salu) hehe!!

Kram!!

2011-09-14 @ 17:31:58
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Erika

Jag ska ev pröva Globus dressyr & hoppsadel på Raski nästa år när hon blivit 4 år. :)



Så tills dess får hon behålla sin syntet.

Eftersom den ligger väldigt bra.



Men Globus kanske är värt o pröva ?

Har inte så stor koll på sadlar utan jag rådfrågar dom jag känner.



Sen chansar o plockar hem på öppet köp osv, eller lånar hem.

Och prövar mig fram, men de är trist o svårt de med. :/

2011-09-14 @ 19:23:12
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



tanja deimo

Globus gloi har jag till Kólga. Den är faktiskt värt priset, den är inte världens dyraste sadel men den är bra. Ligger bra på många hästar. Djupare säte och ingen isländsk platt sak! :)

2011-09-14 @ 19:28:18
URL: http://fillstastallet.blogg.se/



jossan

Knepig bild.. du har inga fler? Den ser ut att luta framåt, samtidigt som djupaste punkten ser ut att vara lite för långt bak. Knepigt..



Prova en Tekna, men isf 16.5" om de ska passa längdmässigt. Svårt dedär med sadlar. :/ Annars finns ju Globus clic, rak och KORT. :-)

2011-09-14 @ 19:44:16
URL: http://minfux.blogg.se/



Frida

Har du använt dig av Karin Åberg? Jag tyckte hon var bra iaf.



Svar: Haha, ja! Ska bara vänja Guffi vid det så han inte får panik där inne, blir lite jobbigt då.

2011-09-14 @ 21:19:40
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Elise

Jo, hon är sprutad med kortison.

Precis, hon verkar inte ha feber eller något sådant, utan bara allmänt sämre när jag skrittar henne för hand/uppsuttet... Vet faktiskt inte vad jag ska göra.



Ang. sadlar har jag gjort PRECIS SAMMA misstag. Köpte en sadel som jag blev rekomenderad av sadelutprovare. Hon sa att en globus glói låg perfekt på min häst. Så jag köpte den och red med den. Det var först när jag började på skolan, och vi fick en grundlig genomgång av hur en sadel ska ligga och vad man ska kolla på, som jag kollade min. Och såg direkt att den inte fungerade. Sadeln var både alldeles för trång och alldeles för lång.

Om du vill lära dig mer om hur sadlar ska ligga kan du kolla den här filmserien på youtube. Tycker den förklarar ganska bra, men sedan är jag absolut ingen expert, men kan iaf kolla lite grundligt om en sadel ligger jättedåligt eller om det skulle kunna fungera.

http://www.youtube.com/watch?v=U2mKz0uP_K8



Hoppas det kan hjälpa! :)

2011-09-15 @ 08:29:09
URL: http://elisejosefine.devote.se



Agnetha

den bomsadel som du väljer nu kommer inte passa när hon musklat iordning ryggen... ;) eller satt vinterpäls eller när du rakar henne i vår. bomsadlar=hopplöst!! i synnerhet på islänningar...kanskedärför det finns så många antiglidgrejer i islandshästbutiker..... satsa på en bomlös så slipper du repris på det om några månader är mitt tips :)

2011-09-15 @ 09:45:41
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Elinor

gå in på www.softsaddles.info, hon som har sidan har en superbra mall där du kan mäta hästen och så provar du en av eques sadlarna, de är precis som en riktig sadel man får bra sits och stöd, men du kan byta bomvidd och det är flexibom så den anpassar sig efter hästen. Bästa sadeln jag provat.



Vad har du ör hund? Gå på lite inoficiella och träna innan och kanske på nån ringträning så får du chansen att vänja honom och få lite bättre självförtroende själv.

2011-09-15 @ 10:00:12
URL: http://engelstoft.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?