Gapiga bloggare!

Nu ska jag vara likadan.

Dryga, gapiga bloggare som skall lägga sig i allt och peta i allt är bland det värsta jag vet, nej nu ljög jag det finns betydligt värre saker i världen, det där är ju bara en fis i rymden! Nu kommer även ett sådant från mig.

Det finns bloggare som enligt mig uttrycker sig väldigt omoget, en gapig attityd, vill gärna klaga på allt och alla. Jag får en känsla av att bloggaren då i fråga har en attityd som- kan och vet allt bäst.
Varför lägga sig i småsaker? Hur kan denne person leva ett lugnt och harmoniskt i den vanliga världen om det skall tjötas och gnötas i bloggvärlden? Det kan inte vara bra alltså.

Åsikter och diskussioner får man ha, det är bara intressant.  Dock hur man uttrycker den var en annan femma. En vuxen person skriker inte ut sina åsikter i vrede, en vuxen person kan argumentera lugnt och smidigt.

På en av de föreläsningar vi haft (nu minns jag inte allt) så tog de upp tre steg/nivåer en människa kan ligga på. Den första nivån var de som bara såg allt i svart och vitt, den andra nivån var de som kunde ha en djupare syn/förståelse, allt blir inte svart och vitt längre men som ändå håller sig till sin åsikt och är blind att höra andras, det tredje steget (det bästa) var de personer som kunde se två delar i en diskussion, kunde acceptera den andres åsikt och allt är inte svart eller vitt. Man som människa kunde utvecklas framåt genom dessa steg, men vissa står kvar på steg 1 eller 2 hela livet.

En person som gapar i en dålig attityd är inte på steg tre enligt mig.

Varför de gapiga inläggen? Ja, kanske en jobbig människa? Kanske får fler läsare? Kanske vill visa sig duktig/kunnig? Vem vet, det måste i alla fall gå åt oerhört mycket onödig energi. Kanske personen inte mår bra helt enkelt?

Ja, jag lockas av de gapiga inläggen men läser inte av god ro med samtycke (man läser väl om de hemska morden i tidningarna också) det lockar oavsett om det är rätt eller fel. Det blir intressant att läsa sådana inlägg samtidig som man tycker att det är oerhört fjantigt och onödigt.

Diskutera är bra, men på ett bra sätt. Att uttrycka sina känslor bör man också få göra- måste ändå punktera att det finns gränser.

Så nu lade jag näsan i blöt jag med :) Ha en trevlig kväll hörrni!

Linda





Kommentarer
Elinor

vad gullig du är jag blir alldeles gråtfärdig när folk säger så snälla ord, först jossan och Carro och så du, jag känner ju inte er på "riktigt" men ni är så snälla och gulliga och peppar en när man är ledsen. ja det är helt hemskt, känns såå tomt och man känner sig så sviken och övergiven. Kram <3

2011-09-25 @ 23:11:31
URL: http://engelstoft.se



Sanna

Jag tycker inte att du någonsin är eller har varit "gapig" i dina inlägg!

Sen är det är skillnad på att tala om sin åsikt och på att pracka på alla andra sin åsikt, om du förstår vad jag menar.

2011-09-26 @ 00:18:59
URL: http://sannasant.blogg.se/



Frida

Svar: Ja, hon gapar väl inte direkt som han verkar göra, men hon är väldigt pratglad och det är antagligen mitt fel för jag pratar med henne :p Men jag tror hon löpte förra veckan och då blev det en del skrik helt utan synlig anledning. Och när hon försöker leka med Emil och han inte reagerar så går hon till mig och börjar klaga. Men när vi ska sova och hon håller på så stänger vi sovrumsdörren och då blir det tyst efter en stund och hon somnar. Fast hon har förstått vad vi gör när vi försöker locka ut henne med leksaker, så nu får vi bära ut henne istället, smart katt! :p

2011-09-26 @ 08:19:39
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



sofie

sv: Vad roligt att du tycker om den :)

2011-09-26 @ 08:35:05
URL: http://toltaren.blogg.se/



Erika

Såna är bara jobbiga. :P

Har en som kommenterar min blogg med jämna mellan rum, hon har nog aldrig skrivit något positivt till mig.. :S



Gillar henne inte. ;)



SV:

Haha, jag har haft lillesyrran med mig nu två helger i rad ut.

Så har sagt åt henne att nu får hon allt fota, så jag får lite nya bilder. :)



De är så kul o ha om ett par år när Raski är kanske 5-6 år.

Se skillnaden osv.

Och kul o ha lite på Grim med nu när han snart åker hem.



Men kommer nog bli lite ont om bilder nu när jag inte ha någon som fotar just ridbilder.

Men hoppas min kompis kommer fota/filma min lektion på lördag. :)

2011-09-26 @ 09:43:02
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



agnetha

oj nu tar jag nog åt mig :-7

sorry för predikan om bomlöst, men det är såå bra... ska skärpa mig. 0:-)

2011-09-26 @ 10:28:34
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Agnetha

Haha ;) Nehe? Men jag tar åt mig lite i alla fall. Jag tycker att det är viktigt att tänka över hur man gör ibland. Jag kan vara en riktig hagga ibland, tyvärr. Jag upptäcker det oftast försent men man kan ju alltid be om ursäkt och bättra sig. :-)



Förlåt ändå för tjat om bomlöst ändå, jag ska bara srkiva en sista sak i den frågan: Angåde det här med om de är skonsamma så ja, bra sadlar med bra underlägg är det, som jag förstått det. det jag "lutat" mig mot är dels att se själv hur hästen reagerar. Sen också de som använt sadlar under lååååång tid och som enda sadel. Det finns massor av "bevismaterial" från entusiaster på nätet om man söker runt lite. :-)

2011-09-26 @ 13:00:27
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?