Ang Fifas trav!

Ang Fifas trav för er som missat.

Ända sedan jag köpte Fifa har hon inte haft någon ren gångart, förutom galopp i hög fart. Traven har varit den sämsta. Den har aldrig varit ren någonsin under ryttare. Det har då blivit både fyrtakt och rollning. Det känns alltså som att sitta på en haltande häst med noll energi, det fanns alltså ingen glädje eller fart när Fifa skulle till att "trava" hon undvek gärna den gångarten.

Jag har hitills fått hjälp av tre olika tränare varav ingen lyckats få in en riktigt bra trav, antingen har den varit fruktansvärt oren eller så har det blivit rent något steg men thas it.

Kanske svårt att se på de gamla filmerna men hon rollar väldigt mycket och det blir en hel del fyrtaktstrav. Jag kan lova att ingen skulle missa den hemska haltande traven på hennes rygg.

PANG så travar hon rent med energi, lyfter ryggen och trampar på ordentligt med GLÄDJE! Utan att jag ens tränat den. Hon väljer helst traven nu mer. Behandlingarna har gjort susen och jag misstänker gott att jag köpte mig en skadad häst..

P.s kommentarer jag vet, jag ska svara :) Nu är det skoldags igen. Ska bjuda på en busfilm sen ikväll!



Linda






Kommentarer
Alexandra

Det måste tyvärr helt klart varit så att Fífa var skadad när du köpte henne :(

Skönt att hon är bättre nu i alla fall!

Jag vet hur det känns när ens häst travar rent, det är lycka. Haha, trav är typ min favorti gångart du sedan Rák hittade tillbaka till traven :P

Hon ska bara hitta den där formen också.

2011-09-27 @ 12:46:40
URL: http://barefootangel.blogg.se/



tanja deimo

åh vad roligt för dig att det går så bra. Det låter troligt att du köpt henne som skadad tyvärr. Islänningarna är ju väldigt bra på att dölja smärta också, tyvärr. Men vad skönt att det börjat släppa:). Såg på filmerna. Traven ser helt förändrar ut, och att hon springer och frustar i låg och lång form i traven är ju kanon. Hon mår gott och bygger muskler:)

2011-09-27 @ 15:36:25
URL: http://fillstastallet.blogg.se/



Mikaela

Grattis! Det är ju jätteskillnad:D

Verkar verkligen som om ryggproblemet stört hela tiden.



Men shit vilken balans du har! Verkar som om du har lite för bra balans och kan behöva dela med dig lite;)

2011-09-27 @ 21:40:33
URL: http://svippostina.blogg.se/



Sanna

SV: Man vill ha en följsam hund, men det är inte kul när den är mammagrisig när man vill jobba med den... Och jag blev lite besviken på honom när han gick ur slalom för att han fick syn på mamma.



Jag vet faktiskt inte varför jag inte tyckte om den bomlösa, men den passade mig inte. Eller, jag vet ju att den var obekväm att sitta i, störde i ridningen, gav konstig sits, och bara var väldigt negativ för mig!

2011-09-27 @ 22:28:31
URL: http://sannasant.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?