Korta raka sadlar- som kan passa

Ja, jag sitter och kikar runt hela tiden på dessa sadelelände och jag vet faktiskt inte hur jag ska bära mig åt. Visst fanns det någon i närheten som hade massvis med olika sadlar jag kunde testa på Fifa så no problems, men det finns det ju sällan. Så hur ska man bära sig åt? Inte en sadelprovare häromkring en gång till, jo en ny i så fall.

Det jag är ute efter är en ponnysadel, ja jag tror inte hon kan ha över 16,5"- det beror förstås på modellen naturligtvis men hitills av alla de vi provat så har högst 16,5" funkat. Hon ska givetvis ha vid, eller vid mot x-vid.


Tekna sadeln. Den ser riktigt bekväm ut och ser inte så vidare lång ut heller. En rak sadel med omvärmningsbar bom vilket är kanon! Lagomt pris. Dock står det på beskrivningen: den ligger på något svängd rygg, inte för platt över ryggen, då den är något takformad över bossorna. Släpper ganske tidigt från hästryggen, kan vara bra på en yngre kanske överbyggd häst.

Globus clic har många tipsat mig om. En kort och rak sadel. Dock pratas negativt snack om att sittspunkten är långt bak. Enligt bilden ser den längst ut av alla de sadlar jag tar upp här. Men som jag nämnt tidigare, en bild kan vara missvisande! Denna sadel ser också väldigt bekväm ut, något i min smak :) Dock går bossorna lite väl utanför sätet än de andra sadlarna?


                                                           



Lippo sadeln. Kort och rak sadel. Dock verkar det vara en rätt så dyr sadel och verkar inte finnas i så stort utbud på begagnat. En lippo hoppsadel 15 " lade vi på Fifa, den låg an och bra tyckte jag, dock för liten såklart och just den sadeln var för smal för min donna. 

                                                 




Prestige sadlarna verkar också vara rätt så raka, dock vet jag inte om de är något speciellt korta. Jag fann en intressant islandssadel från Prestige, dock dyr, hua inget jag köper till en unghäst precis, men jag gillade dess design med bogfriheten exempelvis.


De bomlösa sadlarna skulle kunna vara:

Star trekk, den såg iaf ut som en sadel (haha) nej men jag gillar engelsk model, dressyr, djupt säte med stöd. Viktigt att få den lodräta sitsen. Denna sadel var halvt bomlös vad jag kunde förstå. Dock dyr, men den formar sig efter hästen vilket är väldigt posetivt i mina ögon, kanske slipper man hålla på att byta fram och tillbaka?



Sensation ride, tror jag säkert kan passa Fifa. Dock är inte denna sadel heller den billigaste. Sedan (bli inte arg nu mina fina bomlösa fanatiker läsare) så är detta nog den sista av alla jag skulle pröva. Det är nog ingen sadel i min smak men man ska inte döma för fort, har man inte prövat så har man inte, men jag har mina aningar.  Otroligt ful i mina ögon men säkert en smart sadel med de "problem" som jag och Fifa stöter på hela tiden. 




Detta med bomlösa sadlar, jag vill gärna hoppa lite med Fifa framöver och bomlöst är inget man hoppar med, lite tråkigt. Dock såg jag en sensation ride jump, hmmm?? 

Tänk om man kunde få chansen att få låna hem och pröva sig fram :(

Linda

 








Kommentarer
Mikaela

Jag har en moris and nolan dressyr sadel. Jätteskön och ligger bra på både Gylling och Oddi som är rätt olika i typen. Den finns även som juniorsadel, dvs kortare och dessutom lite billigare..

2011-10-03 @ 17:29:24
URL: http://svippostina.blogg.se/



Sanna

Jag skickade dig en kommentar i mail...

2011-10-03 @ 18:46:45
URL: http://sannasant.blogg.se/



Elina

Jag röstar fortfarande på clic'en. ;) Jag gav nästan upp med sadelanpassningen när jag fick testa clicen och jag är fortfarande helt förälskad i sadeln! Likaså mina hästar.. ;)



SV: Tack! Din är jättefin den med!

2011-10-03 @ 19:11:56
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se



Alexandra

Clicen tror jag kan bli riktigt bra! Den är ca 40 cm i anläggningsyta i 16,5".

Lippo har jag hört har rätt smala bomvidder så den är jag tveksam om den kan passa.

Tekna 16,5" är väldigt konstigt byggd för ryttaren! Knästöden var inte alls bra, jag fick inte plats i den..

2011-10-03 @ 19:20:22
URL: http://barefootangel.blogg.se/



josefine m. ridtravaren Bellie

Varför hämtar du inte ett gäng sadlar utav Karin Åberg då? :-)

2011-10-03 @ 19:45:07
URL: http://minfux.blogg.se/



josefine m. ridtravaren Bellie

På tal om Clicen så har jag ALDRIG sett en clic i balans, tyngdpunkten har varit otroligt långt bak. :o

2011-10-03 @ 19:45:59
URL: http://minfux.blogg.se/



tanja deimo

tänkte tipsa dig om denna sadel som jag vill ha och tänker köpa om jag får lämna tillbaka min sadel. Den heter EQUES Sella X-Change. Den är kort och rak, dessutom så kan man byta ut koppargärnen perfekt då man har unghäst. :)



Finns här nedan

http://www.agerstaridshop.nu/product_info.php?cPath=26_27&products_id=1227

2011-10-03 @ 19:47:36
URL: http://fillstastallet.blogg.se/



Vera

Morris Nolan är en bra sadel.Breki har en sådan.Fråga Erika vad hon tycker om den för hon har ridit i den.Hoppas att det löser sej för dej med sadel..

Mvh Vera

2011-10-03 @ 21:52:51



svea-karin

Tack. :)

Jag har en Fengur sadel. Älskar den!!!

2011-10-04 @ 04:32:28
URL: http://karinmattson.blogg.se/



Sanna

Clicen är den bästa jag suttit i och ligger otroligt bra på Odinns lite rakare rygg!



Jag upplever inte att man får tyngdpunkten långt bak.

Teknan för för lång för min häst och enligt mig då, gräslig att försöka rida i.



Lippon var väldigt kort och fin, å underbar att rida i men finns inte i tillräcklig bredd Bomvid.



Testa en clic om du får tillfälle :)

Kram!

2011-10-04 @ 08:24:03
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Agnetha

En bra bomlös kanske är dyr, men när du köpt/bytt femton sadlar så är du ändå uppe i kostnaden. ;)

Vad är det för en ful sensation du hittat förresten? haha, den skulle inte jag vilja ha.

2011-10-04 @ 10:36:22
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Elina

Måste bara hålla med dig, den modellen på sensation är grymt ful. Jag har en annan modell av sensation, och den är enligt mig mycket snyggare. Hör av dig om du är intresserad av bild. Så får du bilder som är lite mer rättvisande.

2011-10-04 @ 21:30:39



Anna

Har du testat Albion classical ultima, den är kort och har ändringsbar bomvidd. Relativt rak men svänger av tidigt bak så passar kort rygg bra!

2011-10-12 @ 22:02:16




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?