Överväger bomlöst

Det blev mycket sadelsnack nu och jag är väldigt fram och tillbaka. Men jag har faktiskt (helt otroligt nog) börjat fundera på att skaffa en bomlös ändå. Tills vidare i alla fall. Kanske meningslöst att skaffa en bomsadel nu när hon ändå kommer förändra sig mycket i kroppen framöver, sen hittar jag ändå ingen passande bomsadel, suck.

Tack för alla era tips och råd! Kom gärna med fler..

Linda





Kommentarer
Jenny

ja hua, jag är då inte avis på ditt sadelletande!! Är ju rena rama djungeln de dära.....:S

2011-10-04 @ 21:11:11
URL: http://jen81.blogg.se/



Karin

Känns som man alltid letar sadel XD Inte lätt alltså... Jag har testar och bytt sadlar hur mkt som helst känns det som. XD Till min ena häst fick det bli en bomlös just för att det är så svårt att hitta en bomsadel som ligger stilla på henne. Jag har nu en Karipadd till henne och det funkar riktigt bra. Sedan hade jag gärna haft en bomsadel att variera med men har inte hittat någon som passar och nu ska hon säljas så då lägger jar inte ner mer tid på det. ^^ Men om du undrar nåt får du gärna fråga så kanske jag har något o säga om sadeln för jag har som sagt testat många olika och jag är nog inte så inriktad på just ETT sadelmärke. :P Sen har jag inte en obegränsad ekonomi som många verkar ha utan har varit tvungen att välja de sadlar man faktiskt har råd med. :P Lycka till!

2011-10-04 @ 21:18:44
URL: http://nupur.blogg.se/



Elina

Jag tröttnade också efter att ha provat i stort sett allt utan att hitta något som passade. Jag köpte en Sensation (bomlös) och har inte ångrat mig en sekund. Den ligger tack och lov kanon på min nya häst också. När jag blir rik så skulle jag vilja ha en top reiter också, om den nu passar hästen. För det är utan tvekan det skönaste jag suttit i. Men tills jag vinner på lotto så håller jag till godo med min sensation som verkligen inte är fy skam. Det är den enda bomlösa jag kan sitta i. Alla andra har gjort att benen spretar rakt ut 1-2 dm från hästen. Denna kommer man riktigt nära med, love it!

2011-10-04 @ 21:23:52



Elina

Jag har också varit inne på bomlöst, och köpte en sån där från Hööks.. Drömmer om en Sensation, och när jag får råd ska jag bannemig köpa en sån också!



SV: Det är svårt att förklara, men sadelprovaren var hemma hos mig och vi testade många olika sadlar, bl a två stübben (en stübben maestoso - den absolut värsta sadeln jag suttit i, den låg helt ok på hästen) men clicen passade på en gång - det var liksom kärlek vid första ögonkastet och hästen har aldrig gått så bra som han gjorde med den sadeln. Jag har några bilder på Filipus när han står still och man ser hur sadeln ligger i bloggen nånstans, kan lägga ut dem igen om du vill?

2011-10-04 @ 23:01:21
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se



Erika

Du kanske kan ha en bomlös en tid tills hon är klar i kroppen typ. :)

Åh leta efter en bomsadel då, om du helst vill ha bomsadel. :)

2011-10-05 @ 11:32:16
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Jenny

Ja, det finns ju bra bomlösa också! Jag är själv lite sugen på att testa en bomlös som ser ut som en bomsadel, typ Star Trekk, de är ju liksom lite snyggare än soffkuddarna ;)



SV: Jodå, det kan jag göra! Jag hade tänkt ta med mig sambon ut till stallet igår och filma oss men det gick inte i alla fall så jag får locka med honom nästa vecka istället.



Javisst. Nackdelarna med Sensation-sadlarna är väl främst att de inte är supersnygga samt att man inte kan ha stiglädren under kåporna, men det är struntsaker tycker jag.



Nä, tyvärr håller jag inte med där heller. Köper man en ung häst är det ju bättre att titta på hästen i fråga och föräldrarna, BLUP-siffrorna kan vara helt missvisande även hos föl och unghästar.

2011-10-05 @ 13:37:55
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?