Less och Le

Ibland kan det bli så fel. Jag var ursinnig idag och det gick väl ut över hästen såklart. Inte för att hon var den coolaste idag heller. I stallgången ville vi inte stå stilla, speciellt om matte hade ögonen på annat.
- Matte matte matte, vad gör du, vad ska vi göra? Vad är det där borta? Vad finns i hinken? Snurr snurr.
Energi hade hon till max.
- YES! Tänkte jag, hon har ju varit så fruktansvärt seg på senaste tiden.

Upp och hoppa och sen iväg. Oj vad hon hade bråttom! Små trippade på vägen, jag har inget emot de där lite småheta trippande, det jag däremot har emot är att det kändes som om hon skulle kunna slänga av mig när som helst.
Så kom en bil bakom oss förståss.
- Shit! Tänkte jag och red ut mitt i vägen för att visa att han inte kunde köra förbi hur som helst. Min häst är trafiksäker, har hon alltid varit, men är hon på det här humöret kan vad som helst få henne att sprängas, ett löv, en människa, en fågel. När Fifa sprängs menar jag studs, hopp och spark, spark och hopp mot bilen? Nej tack! Jag hoppade av.

Tölten finns, tjoho!! Den känns väldigt fin att börja träna på MEN jag kan inte tölta barbacka, det går inte, jag glider bara fram mot bogen och mina ben pekar rätt ut och rätt fram. Jag får VÄRLDENS stolsits i tölten. Fifa som har lite bråttom och strular lite med benen, tappar lite takt och balans ibland gör det ju inte lättare för mig att hålla balasen och räta henne. Hon ställer huvudet åt höger fortfarande och skjuter ut baken åt vänster, jag kan inte räta/korrigera henne, jag klarar inte av att hålla skänklarna i rätt position, eller hela mig för den delen. Sedan fick jag hoppa av för varenda mötande bil för Fifa var busig ända till örontopparna! Jaha att hoppa upp på en sådan häst sedan är inte lätt. Gaaah! Jag höll på att bli tokig. Jag red endast tjugo minuter, gav upp rätt fort för jag var så less. Jag behöve verkligen en sadel om jag ens skall kunna försöka njuta av ridturen.

Jaha och vad vann och lärde vi oss utav denna ridtur? Att Fifa äntligen hade energi och var riktit töltglad som ledde till att matte inte klarade av att rida henne och tappade humöret totalt. Great Linda!

Imorgon ska vi gå till den nya kiropraktorn, tänk, jag kan GÅ till honom, jag som haft minst 1,5 h till förra.



Linda






Kommentarer
Jenny

Jag vill också ha en häst med mycket energi! Rósa har varit världens segpropp den senaste tiden... kan vara hormonerna...



SV: Jag tror det har med spänningen att göra, för det ÄR spännande att köpa häst från Island, delvis just för att man inte riktigt vet vad man kommer få hem ;)

2011-10-09 @ 18:06:58
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Lizette

Vad heter kiropraktorn? Vet du om han/hon far hem till folk också?

Ha de bra, kram

2011-10-09 @ 18:59:37
URL: http://www.cgswhataman.dinstudio.se



Alexandra

Hoppas du kan hitta dig en bra sadel nu snart!

Det som är bra att rida barbacka är ju att man känner hästen så väl och den känner hjälperna riktigt bra. (Japp, du vet detta men ville bara säga det) Vet dock att det är riktigt svårt att inte glida när man rider barbacka. Du har ingen antiglid pad eller liknande att spänna fast med en täckesgjord?



Härligt att kunna gå till kiropraktorn! Spännande att höra vad de säger.

2011-10-09 @ 23:45:42
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Sanna

Jag hade också en bustjej idag :P

2011-10-09 @ 23:58:30
URL: http://sannasant.blogg.se/



Frida

Hoppas du hittar en sadel snart. Fast jag är avundsjuk på dig som får sitta på din häst barbacka, det kan jag ju bara drömma om :(

2011-10-10 @ 10:48:55
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Josefine

SV: Dom förblir hemliga ett tag till, måste först se så det blir som jag planerat! :D



Joo, jag har ridit för Måns Bromeé och varit otroligt nöjd med honom!

2011-10-10 @ 20:33:17
URL: http://Isbitarna.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?