Lek och kommunikation med tok ungen!

For till stallet en sväng förut. Ville vara med myspysan! Tog med lång-grimskaftet, spö, någon morotbit, häst och ett glatt humör. Tänkte träna lite kommunikation idag. Började longera lillpysan, det gick bra, vi körde bara skritt idag, faaast Fifa ville köra något annat.
- Vad sägs som studs och hopp, och bakut och stegra?
Eh ja, hon var lite halvtokig.
Normalt sett hade jag reagerat en del på de där stegringarna, kännt en klump i halsen, men nu blev jag nog mest paff samtidigt som jag var lugn, Fifa är en fjant och har mycket bus och energi i kroppen, jag fortsatte bara driva ut henne på volten och efter ett tag insåg hon att det där med att stegra inte var något matte brydde sig om.

Min tanke var att jag skulle träna lite förflyttningar, rygga o.s.v men så blev det inte, min donna ville träna spansk skritt! Hon slängde fram frambenen fram och tillbaka, snabbt och högt
- Matte matte titta! Titta vad jag kan! Är jag inte duktig nu!
Trots att mitt hjärta slog extra några gånger så berömde jag henne inte, jag vill inte att hon skall slänga fram benen hur som helst när hon vill, det skall hon göra på kommando, annars kan det lätt hända en olycka.

Däremot bestraffade jag henne inte utan lät henne komma in på ett annat spår, jag tänkte att idag var hon riktigt pigg och busig så lite lös lek vore inte dumt. Så jag släppte busan och hon iväg som en studsboll! Emellanåt ville hon äta gräs på sidan av paddocken, då slog jag med spöet i backen och Fifa iväg i all fart, samtidigt som jag bjöd in henne till mig, hon kom med glädje emot matte, öronen spetsade rakt fram, huvudet högt med stora glimtande ögon, vilken liten prinsessa! Hon var extremt lyhörd och lyssnade till mig, ibland fick jag vara bestämd då hon hade bråttom och blev för närgången. Tappade hon focus drev jag iväg och bjöd in.

Eftersom hon tydligt visat i början av passet vad hon ville tog vi och tränade lite spansk skritt, fram fram, hon följde mig samtidigt som jag pekade med spöet, det blev som halvhalter så fort hon lyfte fram, hon var väldigt energisk och tyckte hon var så duktig! Jag avslutade rätt snabbt då vi fått en underbar kväll tillsammans!




Linda






Kommentarer
Sofia

Sv: Tack!:) Hon är faktiskt en renrasig connemara:)

2011-10-12 @ 20:28:59
URL: http://memylifemyhorse.blogg.se/



Malin

Oj oj, vad ska man säga?! Silversvartskäckar är helt underbara och Fifa hade verkligen fin teckning, hon ser jättetrevlig ut! :)

2011-10-12 @ 20:29:36
URL: http://malinenstroem.blogg.se/



Sofia

Sv: haha, det är lugnt! Hon har slutat äta ett tag och pga det tappat en hel del i vikt så lite smalare än hon borde vara är hon! Connemaror är mina favoriter och Hella är den fjärde i ordningen jag har!:)

2011-10-12 @ 20:39:50
URL: http://memylifemyhorse.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:tack! jag trivdes ofantligt bra med att jobba på det sättet jag gjorde också.Vi får se hur jag mår i framtiden helt enkelt. Man vet ju aldrig..

mvh/Q

2011-10-12 @ 20:47:05
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



josefine m. ridtravaren Bellie

SV: Den kan alltid komma tillbaka om den får den typ av påfrestning som skadan orsakades av. Men normalt sett går den inte upp, och hästen påverkas inte av den. (normalt sett) Skrev på bloggen oxå att jag sett att en tjej fick ta bort sin häst pga denna skada. Men som sagt, normalt sett så ska de bli helt bra. :-)



Skönt att hon börjar bli bra!! :) Bellie har fått behandlingar sen jag köpte henne 2008 för sin muskulatur/låsningar, och först detta år är hon så fin som hon ska. :-D

2011-10-12 @ 21:21:44
URL: http://minfux.blogg.se/



Rebecka och Pjakkur.

Hejsan, vart bor du och dina små hästar? :D

2011-10-12 @ 21:22:53
URL: http://daligtultare.blogg.se/



Jennifer

SV: Tack så mycket!! :) Tjaa, hon är en connemara, new forest och engelskt fullblods korsning men ibland kan hon faktiskt se ut som en liten arab :)

Det kan jag hålla med dig om!

2011-10-12 @ 21:57:47
URL: http://jennifergingtorp.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?