Hästar som har stått hos oss

Hemma har vi som sagt tagit emot hyresgäster på vårat lösdrift, det har kommit och gått hästar genom åren och jag tänkte att jag skulle visa vilka som har stått här :


Miljon Maggen (Mille)



Detta är då alltså min första allra EGNA häst som jag tog hem vintern 08. En snygg och läcker kallblodstravare. Helt outbildad och nyligen inriden, vi hade roliga stunder tillsammans. Dock blev han alldeles för dominant för mig att jag inte klarade av honom längre, så han packade väskorna till skåne.

Blue Bitter (Bitter)



Denna lilla herre kom samtidigt som Mille. Honom lånade jag som sällskaps häst åt min dåvarande häst. Dock ville ägaren inte ha tillbaka honom så jag tackade och bockade- fick hästen gratis. Han är den häst som stått här längst.


Isa



Sedan kom Isa till gården en nätt liten varmblodstravare, det blev Bitters stora kärlek. En vän till mig tog henne på foder ett tag. Supermysig liten tjej! Hon gick emellan Bitter och de nya hästarna, för ingen skulle få bråka med hennes karln! Väldigt roligt att se faktiskt.


Rigel Maggen (Rigge)



Sedan kom det här bustrollet in i flocken. Rigge, en kallblodstravare som faktiskt är kusin med Mille, supersocial och superbusig. Matte blev med barn och Rigge fick lite semester här hemma hos oss då. Det här var Bitters absoluta bästa vän. De var aldrig ifrån varandra, så tajt som de hästarna var är obeskrivligt. Mys och bus varje dag. Dock var Rigge en liten terrorhäst så han fick flytta efter ett tag.


Vicky



När Isa åkte kom en annan varmblodstravar tjej. En STOR travare. Dock hade hon brytit höften och skulle få komma till oss som ett slags "rehabliteringscenter" En jättesnäll tjej som inte tog så mycket plats i flocken trots att hon var störst. Dock blev hon sämre och sämre så enligt min åsikt tyckte jag ägarna skulle ta bort henne för hennes egna skull. Så kom dagen då Vicky hämtades för slakt, hemsk dag!


Summa



När Vicky försvann kom en tredje dam till gården, Summa! Ett sött litet arabsto. Snäll häst som alltid tyckte det var trist när någon ny kom in i flocken, men det brukade släppa efter ett tag och Summa blev automatiskt en slags mamma till nykomlingarna. En helt okomplicerad häst.


Haaydirah


Bild kommer. Jag har alltid varit en ponny/islandsmänniska och när Summa kom till gården kunde jag inte låta bli. Så jag tog hem ett eget litet arabsto, unghäst. Knappt hanterad och riden bara någon gång. Det första hon gjorde var att kasta av mig på provridningen och dessutom sprang hon över mig i stallporten, dum som man var tog man och lånade hem hästen på prov ändå. Detta blev Summas bäbis, de var oskiljaktiga!! Nästan besatt! Haaydirah skickades dock tillbaka efter någon månad då det inte var en häst för mig.


Faun



Faun, den största häst vi haft här på gården. Fullblod. Riktigt sådär dumsnäll liten kille, detta blev Summas bebis också då Bitter och Mille "stötte" ut honom lite ibland. En tjej från skåne hade honom här en sommar, dock gav hon bort hästen efter ett tag.


Fifa Frá Enniskoti (Fifa)



Så kom min lill snuppa november 2010. Såhär såg hon ut när jag fick hem henne, min lilla lurvsnuppa! Det första hon gjorde var att gå raka vägen till höbalen, så typiskt henne!



Hlin



Hlin, lill tjejen följde med Fifa som stöd i det nya hemmet. Hon var en riktigt gosig liten donna. Gjorde inte mycket väsen av sig i flocken, detta var den häst som jag blev storm förtjust i när jag skulle åka och titta på Fifa. Hlin kom fram först av alla och skulle mysa. Dock var hon inte inriden eller riktigt hanterad så det fick bli min fina Fifa! Hlin åkte sedan hem efter ett tag.



Cloudy



Här har vi en till bushäst, Cloudy. En korsning mellan quarter och varmblodstravare. En nära vän till mig lånade hem honom över sommaren. En riktigt liten finurlig kille, typisk bebis i huvudet. Han hade inte mycket i bagaget men var ändå en speciell och rolig liten krabat! Han for hem efter några månader.

Linda 






Kommentarer
Erika

Fina hästar som stått hos er. :)

men oj så smal vicky var. :/



2011-10-07 @ 12:07:12
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Agnetha

Å så fina hästar ni haft som utsikt! Kul!



SV: Jo, Strumpan - och Bamse !! är sålda... Det var väldigt mycket som förändrades för mig när jag fick barn.... Sved rätt rejält med Bamse men det känns så bra att inte ha hästar på några år nu. Så kan jag börja om sen, antingen med Dottern eller själv. :-)



Alltså jag vet inte om Barefoot nollan passar... Det jag upplevde var att de är större än vad som påstås så det kanske är värt att prova? Men ang. Sensation ride, varför ska du ha en G4 sits? Om en G3 passar så borde väl sitsen passa dig? jag tog en G4 sits men jag drar strl. 42 i byxor så jag behövde ju lite ytrymme. ;-)



Trevlig helg!

2011-10-07 @ 18:26:34
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?