Barefoot och sensation ride

Nu är det bara sadlar i huvudet på mig, jag sitter typ halva dagarna och läser om olika bomlösa sadlar. Har kontaktat både sadelprovare och återförsäljare. Jag har gett mig fan på att jag ska finna en passande sadel åt Fifa nu, inte en ända opassande sadel till på hennes rygg!!

Jag är nyfiken på dessa bomlösa (faktiskt haha)

Barefoot London- Men hur lång är anläggningsytan egentligen? Jag vet ju inte hur kort Fifa behöver faktiskt, det går väl såklart att mäta. Det surras om att denna bomlösa kan vara snäppet för lång. Tar jag stolek 0 (det minsta) för byxstolek 32-34 (jag har 36-38) vet jag inte om stor rumpa min får plats, tar jag stolek 1 kanske den blir för lång för Fifa. Det där är något man måste testa. Barefoot London är i dressyrmodell, inte superful (även om alla bomlösa är fula;) den ligger på ett hyfsat pris i alla fall.

Här finns en animerad film hur Barefoot ligger på hästryggen: FILMEN

Jag har hört  och läst mycket gott om barefoot från olika håll här på internet och är en sadel som jag har hört talas om sedan förut. Jag har dock mest kikat på London, vill inte ha allround sadel utan det skall vara dressyrmodell, därför tyckte jag London verkade bäst. Vilken barefoot har kortast anläggningsyta tro?

Ny pris går denna sadel kring 6500:- men då måste man köpa till en pad vilket ligger mellan 1000- 1700 :-


Sensation ride. Jag vet det var ju den sista sadeln jag skulle pröva. Men jag tog i akt och läste en del om den sadeln. Nu är denne alldeles för dyr för mig, är man student har man inte mycket i fickorna. Dock blev jag lite nyfiken ju mer jag läste. Den må vara grymt ful men som jag sagt tidigare så tror jag det kan vara en sadel som passar Fifa.

Sensation Hybrid verkar kunna vara något. Passar islandshästar med rak rygg och som är lätt överbyggda, passar även till den kortryggade islandshästen där varje centimeter räknas står det. Nypris på denna är 14.640 :-
Mer om hybrid HÄR

Sensation G4 För islandshästar med rak rygg, om man som ryttare gillar mycket stöd i sadeln, häst med hög framparti (menas inte med hög manke) Kåporna är en aning tillbakaskurna för att få en mer bogfrihet. Denna sadel är designad som en stilren dressyrtävlingssadel. Nypris för denna är 13.450 :- Mer om G4 HÄR

Det verkar vara väldigt många med islandshästar som har "samma problem som vi" som skaffar dessa sadlar, därför blev jag lite mer nyfiken faktiskt. Priset blir kanske högre än det jag utgett om man ska ha med pads och vojlockar här också, inget jag tog reda på.Men priset är alldeles för högt, dock kunde man delbetala på den hemsida jag länkat till.

Dessa sadlar nu då barefoot, sensation eller annan typ av bomlös, de verkar ju inte vara så lätt att bara finna dom lite här och var, så hur sjutton kan man få chansen att pröva? Sadelprovarna här tror jag inte har dom sedan vill jag gärna att en kunnig till dessa sadlar kollar hur den ligger. Hur hade ni gjort??

Bilder tagna från var och ens hemsida jag länkat!
 Detta är en Sensation rider G4


Linda






Kommentarer
Mikaela

Jag undrar fortfarande varför dom är så fula. Det borde ju gå att göra kåpor och säte precis som en vanlig sadel...

2011-10-05 @ 17:05:10
URL: http://svippostina.blogg.se/



Agnetha

SV: Förlåt. ;) Vad bra att du överväger och kollar runt. Det viktigaste är ju att du hittar nåt som passar dig och Fifa, och bomlöst ÄR bra. :-)



Storlek 1 i barefoot passar INTE Fifa! Jag provade en sån på Strumpan och den är JÄTTE stor på Islandshäst, hamnade långt bak på korset! :-p Visserligen är Strumpan väldigt kort men inte kortare än genomsnittet. Så det är nollan som gäller för Islandshäst, skulle jag vilja påstå.



Jag förspråkar ju Sensation ride. Det finns en anledning till att den typ aldrig finns på second hand marknaden. ;-) Jag sålde min till hon som köpte Strumpan. Hon hade redan en bomlös, en Freemax men hon vägrade lämna kvar sadeln här så jag släppte den. ;-D



Det finns något som heter Knights också, Knights bareback tror jag. Jag googlade på det en gång men då hamnade jag på en bögporr sajt men... ;-D Det ska finnas i alla fall hihi



2011-10-05 @ 17:27:44
URL: http://sillviken.blogg.se/



Erika

Nej fy för o ha en opassande sadel på. :/

Vilka problem de ställer till, inte kul.



Men de första liknar ju skapligt en dressyr sadel så inte för gräslig i alla fall. ;)

2011-10-05 @ 18:55:35
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Frida

Kan dom inte försöka göra dom snyggare? Fast det där lilla lövet på första sadel var en fin detalj :)

2011-10-05 @ 20:36:12
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Elise

Hej Linda!

Var ett tag sen jag kunde gå in och läsa någon blogg, internet har strejkat så man har bara gjort det nödvändigaste. Kollade in idag och såg att du funderar på bomlöst :)



Faktum med att jag precis beställt hem en sensation, en sån sadel som jag inte skulle ha heller ;) Tyckte den var ful och bara såg ut som en kuddeluddmodell.

Men efter många överväganden så blev det den till slut, om än man måste offra mycket ekonomiskt. Jag vet ännu inte om den passar, faktum med att jag beställde hem den idag...

Tänkte att vi inte bor överdrivet långt ifrån varandra, så om jag köper den skulle det ju finnas möjlighet att du provade min :)

2011-10-05 @ 22:27:29
URL: http://elisejosefine.devote.se



Elina

Jag skulle inte vilja ha en sensation hybrid. G4 är kortare än G3 enligt försäljaren, så jag tror den kan passa rätt bra.

Jag har en "junior" som är 16.5", den är G3 med g4 sits. Jag får plats bra i den. Den kan se rätt så klumpig ut, men den känns så himla smidig! Inga problem att hoppa lägre höjder emellanåt. Men banor en gång i veckan är kanske inget att rekommendera.

2011-10-06 @ 18:32:35




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?