Trött, trött, trött - sadeljävel!

Igår gick inte ridningen bra, Fifa känns hård i munnen och verkar inte vilja lyfta ryggen riktigt, men hon ska ju kollas upp på måndag så jag grinar inte i floder precis, det kan ju bara vara något tjofs med ryggen igen, spänningar kanske, hon är ju ganska känslig den här damen. Ja gårdagen var piss och skit. Sadeln gled fram hela tiden och jag blev rent ut sagt förbannad.

Idag galopperade vi bara uppför samma skogsstig hela tiden ovanför huset, det tyckte Fifa var kul men vi fick dra bak sadeln efter varje galopp och Fifa hatar verkligen när jag spänner gjorden, ibland försöker hon hugga mig på sidan, jag försöker få bort pälsen så gott jag kan, det brukar kunna nypa och klämma när de har så mycket ull!
Sadeln är det största problemet, jag tror faktiskt inte den ska ligga där den lägger sig, jag ser ju från hästryggen att jag sitter på bogarna, kåpan och vojlocken är ingen synvilla jag kan bedömma utan dessa var jag sitter på hästen någonstans, men det är som sambon och alla här hemma säger, det är ju omöjligt att en sadel kan ligga där jag vill ha den med tanke på hur hon ser ut i kroppen. De har väl rätt- kanske ska hon inte vara ridhäst? Klart hästen blir grinig och störd när sadeln far fram efter bara något galoppsprång och att jag får sadla om om och om och om och om igen.. sadelgjorden tror jag är för lång desstuom, Fifa måste ha gått ner i vikt eller dragit in magen för nu drar jag gjorden ända upp till kåporna. Sadeln är skön och man får en jättebra sits men vad spelar det för roll när man inte kan rida ordentligt på hästen?? 

Man tröttnar på såna här små tramsiga saker som faktskt blir stora problem, jag menar jag kan ju inte ens dra till skogen och busa med min häst utan några krav alls för att sadeljäveln glider fram! Man blir trött och jag funderar riktigt starkt på om det ens är meningen att fortsätta kämpa?? Det är ju inge roligt om jag inte kan rida hästen, men hon verkar fan inte vara byggd för det ändå..

Linda





Kommentarer
Q med ridtravare i fokus!

Du får ursäkta att det dröjer lite med foderstaterna.Jag är på gång och har räknat åt båda jag ska bara få en stund över att föra över allt summera ihop allt så kommer mail direkt till dig sen.

mvh/Q

2011-11-19 @ 17:17:08
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Q med ridtravare i fokus!

Nog finns det en sadel som Passar Fifa.MEN problemet ligger i att det nog kommer bli bökigt för dig att få tag i den.har ni inga sadelutprovare som åker upp i era trakter?Kolla med ridklubbarna runt omkring där du bor för ofta brukar de vara dessa som håller i större sadelprovardagar.

Hit åker både sharpman och ingdams med jämna mellanrum och även ridin.Det brukar vara det lättaste sättet att hitta en sadel som funkar om man tar hjälp av någon av dessa då de alltid har ett stort antal sadlar med sig men det kostar också en hel del.Men det kan vara värt det i slutändan så man slipper ha det som du har det. och jag precis som du köper inte att sadeln oavsett om den är bomlös eller ej åker fram så mycket som du beskriver.Så ska det inte vara och det gör varesig dig eller hästen lycklig i slutändan.

mvh/Q

2011-11-19 @ 17:59:05
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:att det är en bra sadel det råder det ingen tvivel om.Och jag tror att mycket just nu beror på Fifas buk den puttas även fram den vid rörelse och då åker sadeln med.det kan ju faktiskt bli bättre bara ni kommer igång ordentligt och hon musklar sig som hon ska.Det är inte säkert med kanske blir det bättre då .Sen är det svårt också om hästen är spolformad likt Fifa .jag menar visst den formar sig säkert efter hästen men om hästen är som en tunna är det ju svårt att få den att ligga still. sen är det ju som så att det spelar egentligen ingen roll om sadeln är bra enligt alla andra och kostar massa pengar.Den måste ju framförallt passa hästen och ryttaren. Jag har sett hästar på inprovningar som sett ut som Fifa i kroppen och visst det är inte lätt men flera av dessa har det funnits sadlar åt.Så ge inte upp.



Och ja jag håller med dig.En del borde inte få kalla sig sadelinprovare faktiskt.Men det går ju fint att säga att man är utbildad efter en helgkurs .För en del av utbildningarna är inte längre än så tyvärr.

Mvh/Q

2011-11-19 @ 19:32:21
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:Du hade provat med svanskappa va?Jag har för mig att jag läste något om det men jag kan ha fel.Annars är det ju ett alternativ om hon godkänner det i allafall så länge.



Och sen en sak till .Går det att följa din blogg via bloglovin?Jag skulle vilja göra det i så fall.=)

mvh/Q

2011-11-19 @ 20:43:26
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Agnetja

Men så jäkla tråkigt.... :-(( när ska er tid komma?!

2011-11-19 @ 20:48:01
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Agnetha

En grej till: fattar inte att den inte ligger still?!? Strumpan hade ju oxå världens kalskula! Men ...

Å andra sidan hade

Hon en svängd rygg med lite svank- kanske stoppade

Det?

2011-11-19 @ 20:50:32



Q med ridtravare i fokus!

sv:jag tycker svanskappa kan funka om hästen funkar med den som en mellanväg tills man kommit på något annat.Verkar inte hästens störd av den så tycker jag det är bättre än att ha sadeln på bogarna i allafall.

Nu har jag lagt till dig på bloglovin också.Fasen vad mycket lättare det kommer bli för mig att hänga med nu .senil som man är xD

mvh/Q

2011-11-19 @ 21:14:52
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Sanna

MEN va träligt!!

Aldrig ska det få vara bra....ghaa, va trött man blir, jag lider och känner verkligen med dig!



Förstår din frustration!



Du kan inte försöka hitta en Globus Clic och testa, kanske kanske den endå kan vara nått för er??



Nej, sadlar är ett helvete! =/



Kramar!

2011-11-19 @ 21:56:52
URL: http://alfakrulls.blogg.se/



Erika

Trist att sadeln glider fram. :S

2011-11-19 @ 22:11:09
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Anonym

kan det inte funka med en westernsadel då?

2011-11-20 @ 01:21:29



Hanna Helin

Riktigt tråkigt att höra att det inte funkar med sadeln, nu när det har gått ett tag bör du ju faktiskt kunna avgöra om det går eller ej.



I väntan på att du kanske som Q säger, kan vara med på en "riktig" sadelutprovning från ett erkänt duktigt företag så kan jag verkligen rekommendera dig att skaffa en barbackapad. Man sitter överlägset mycket stadigare på en sån här än bara rakt på den hala pälsen. Inom den akademiska svängen har jag sett flera som hellre tränar dressyr med en sådan pad än med en sadel som ibland kan kännas begränsande.



För dig kanske det kan fungera som en nödlösning iaf tills du hittar en vettig sadel :)



http://naturhunden.se/list_varugrupp.asp?t=Barbackapad&varugrupp=249&lang=sv

2011-11-20 @ 09:28:37
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Alexandra

Hanna verkade ha en riktigt bra idé tycker jag och sen när magen har försvunnit lite kanske sadeln passar bättre eller så tycker jag fortfarande att du ska prova en Clic.



Hoppas verkligen att er tid kommer snart för jag tycker så fasligt synd om dig!



Sv: Precis innan jag skulle boka biljetter kom jag på att jag inte kunde åka då jag skulle ha ett seminarium på fredagen. Sedan blev det så klart flyttat som vanligt men då var det försent. Väldigt tråkigt då jag tycker så mycket om härnösand.

2011-11-20 @ 10:52:39
URL: http://barefootangel.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?