Nyfiken på min häst

Precis som rubriken säger, jag är väldigt nyfiken på min häst för under detta år som jag ägt henne har jag aldrig fått chansen att känna på hur hon egentligen känns och är i ridningen. Hon har ju varit dålig hela tiden och som det ser ut nu lär det ta ett tag till innan vi kan börja komma dit vi vill.

Med tanke på att Fifa töltade, travade och galopperade så pass bra men den dåliga höften där ett tag blir jag riktigt nyfiken, jag har sett och kännt hennes trav en till två gånger och det var liksom bara WOW, DÅ var hon inte tränad och jobbades inte riktigt heller, så ja.. jag är bra nyfiken faktiskt, för jag vet egentligen inte vad för kapacitet hon har med tanke på alla skador. Tänk att gå med smärta i rygg, haser, kotor, knän och höfter och prestera så pass bra ändå, jag tycker det är bra gjort av henne!

Jag tror knappast att hon är en sm häst ^^ Men jag tror hon är mer än vad jag trodde från början, hon har överraskat mig en hel del på sista tiden faktiskt och rider man henne noggrannt och fint så har hon väl  separerade trevliga gångarter, hon blandar faktiskt inte ihop dom så värst mycket längre utan oftast är det ren trav och tölt.

Något som jag tycker är tråkigt kan vara att hon kanske börjar förknippa ridningen med obehag och tråkigheter, hon har ju gått med smärta så länge, ja faktiskt under hela hennes tid som ridhäst (1 år) Så jag kan förstå om det kan medföra vissa problem.

Linda








Kommentarer
Hanna

Det ska bli riktigt kul att följa er! Visst är det fantastiskt när hästen verkligen bara fortsätter att överraska en :)

2011-11-29 @ 14:12:20
URL: http://irmelin.bloggagratis.se



Ingela

Hästar slutar aldrig överraska en =D Jag har haft min Sonic i 6, 5 år och han överraskar mig jämt och ständigt =D Jag tror att bara Fifa blir bra och det onda försvinner (och muskelminnet försvinner, det sitter säkert inte alltför hårt) så kommer hon överraska dig gång på gång!

2011-11-29 @ 14:48:37
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/



Jenny

Jag tror att hon kommer bli superfin bara hon blir frisk! Hon är ju redan jättefin, menar jag :)



SV: Fult ja, men det lär ska vara någon självutlösande säkerhetsanordning på häldelen som släpper om man ramlar av så jag tror inte det är farligt, fast det vet man ju inte innan man testat :)

2011-11-29 @ 20:27:53
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?