Jag överväger att raka!

Jag älskar min lilla Fifa skrutta, hon är vacker oavsett hur hon ser ut, men jag måste säga att hennes frisering i dagsläget är inte det finaste jag sett, man kan ju faktiskt förättra det lite med trimmern, så jag överväger att raka henne.

Att helraka känns för tillfället kanske dumt? Hon står på lösdrift. Dock brukar jag helraka henne runt februari månad då jag egentligen är allergisk mot hästar och pälsfällningen är en jobbig tid för mig. Helrakning under denna tid har aldrig varit ett problem. Så oavsett hur jag rakar henne nu skall all päls bort under vårkanten.

Så jag kan behöva lite tips och råd hur jag skall gå till väga med rakningen på bästa sätt, en halvrakning är väl inte dumt o andra sidan är hennes "rakningsrutor" på rumpan ganska så högt upp, det kanske blir en konstig halvrakning då?

Min fina fina lilla kinesiska nakenhund :)



Linda






Kommentarer
Kerstin

Sv: Nej, köpte mig ett nytt fullblod nu i september, tror jag det var..

2011-11-23 @ 16:01:57
URL: http://stallrosen.bloggplatsen.se



Frida

Du får raka något fint mönster med prickar på rumpan :D



Svar: Ja, hon kanske är en färgväxlare fast kroppsväxlare :) Guffi ser mest ut som en björn på vintern :)

2011-11-23 @ 16:14:22
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Kerstin

Sv: He he, hon har sina sidor, min rödhåriga dam, men det blir nog bra tillslut. Jag är ju rödlätt och halv finne, så tjurigheten har vi båda, fast jag tror jag är snäppet smartare än henne. ;)

2011-11-23 @ 16:14:26
URL: http://stallrosen.bloggplatsen.se



Mikaela

Sv; Nej tölten är hans bästa gångart och har kapacitet för tävling i öppna klasser. Allt är ju relativt vad man jämför men jag har bara töltat honom lite drygt en månad från ryggen. Därför är han svag och orkar inte gå rent vilket jag just nu inte kräver av honom, då det viktigaste är att han sträcker överlinjen hela tiden så att den stärks.

2011-11-23 @ 17:00:13
URL: http://svippostina.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv: Använder vi samma sulor?=O jag har aldrig några problem med att det blir styltor med polyuretansulorna jag använder mig av.Det finns i gummi också och de är verkligen VÄRDELÖSA.Hel sula brukar hovslagarna(i allafall här) i regel avråda ifrån pga risken för problem under den hela sulan eftersom det blir för instängt.

mvh/Q

2011-11-23 @ 17:01:24
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv;Det finns faktiskt lite olika typer av olika material .Jag använder polyuretansulor och dessa har jag tyckt varit bäst .Det kostar i snitt mer än de andra sulorna som finns på marknaden men de är värda sina extra kronor.Fick ju tag i billiga den här gången för 52 kr paret brukar kosta några tior till annars.Polyuretan är en två komponent och är mjukare än tex gummi och andra material så det är nog därför de funkar bättre.

mvh/Q

2011-11-23 @ 17:17:42
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:dom säljs lite var stans faktiskt inte jätte svåra att få tag på.

Ang klippningen så kanske det går att göra något typ som dom brukar ha på galoppen.Hittade dock bara en kass bild men då slipper du ta bort håret på ryggen om hon behöver det som skydd.

http://www.svenskgalopp.se/sg/images/igallery/resized/1101-1200/maserati2330-1148-600-500-100.jpg

mvh/Q

2011-11-23 @ 18:07:22
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



josefine m. ridtravaren Bellie

Haha ja, raka så att du får bort de som vet rakade! XD

2011-11-23 @ 18:46:26
URL: http://minfux.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:haha jag har faktiskt ingen aning men det är rätt snyggt tycker jag.^^ Men det är väl antagligen för att spara päls på en känslig rygg antagligen eller nått och ändå ta bort så mycket päls som möjligt.Jag har försökt att lite bättre bilder åt dig .Det var ju lite svårt att se på den där ..Tror dock det synt att de klipper på bakbenen liksom bakvänt mot vad ridhästfolk normalt sätt gör och det är egentligen väldigt smart eftersom de svettas rätt mycket just där.

mvh/Q

2011-11-23 @ 18:46:59
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Adina & islandshästen Funi

Jag är väldigt emot helkroppsrakning i allmänhet. Ska ni tävla den närmsta tiden? Nu när hon ska stå så mycket under igångsättningen kanske inte det är det absolut snällaste att helkroppsraka? Hon borde ju må bättre av att få ha kvar pälsen?

Sedan förstår jag din tanke över att det inte precis är supersnyggt med fina fyrkanter på rumpa och ben. Men ska hon behöva gå runt med tjocka täcken hela vintern och inte kunna vara häst på riktigt? Jag tror hon mår bättre av att vara utan täcke :)

2011-11-23 @ 19:02:30
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



Saga

Håller med "Adina & Islandshästen Funi"

Dock om du nu ska ge dig på trimmern endå, så hade jag rekommenderat att låta bli rygg, länd & kors, den biten eftersom den är så extremt känslig mot kyla, Och struntat i hur fult det blev.

2011-11-23 @ 19:38:41
URL: http://updatemyicehorse.blogg.se/



Anna

sv:har bara en häst nu dom andra två i stallet är inackorderade:)

2011-11-23 @ 20:53:44
URL: http://annashastliv.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?