Ett år idag! Hurra hurra!

Hipp hipp hurra! Idag är det ett år sedan jag köpte Fifa :) Vad tiden går fort.
Det blev inte så mycket till firande tillsammans med hästarna, istället köpte man sig en god kladdkaka och åt
hos svärföräldrarna. Jag minns dagen så väl när hon kom hem hit. De förra ägarna skjutsade hit henne själva tillsammans med Hlin som stöd. En liten luddig boll hoppade ut ur hästbussen, ihopsläppet var väl inget speciellt, Fifa gick raka vägen till höbalen hon- såklart.


Första mötet

Jag minns även den gången jag upptäckte annonsen, hon låg inte ute på marknaden som blocket eller hästnet utan jag kom in på deras hemsida av en slump och såg där att hon var till salu. Först skrev jag ett mail och fick svar ganska fort, det lät verkligen toppen. De dåvarande ägarna ringde upp mig (om jag minns rätt) och hade precis kommit hem från utlandet, vi pratade ett bra tag och det lät bättre och bättre i mina öron. Dock hade jag lite svårt att förstå vilken häst hon pratade om ibland, det var en Fiva och en Fina men aldrig en Fifa. Jag fattade inte att Fifa uttalades Fiva och emellanåt lade ägaren in historier om Fifas syster Fina.. haha vimsigt men vi bestämde att jag skulle få komma och provrida till kommande helg.

Jag skulle komma på söndag och den fredagen var jag på bio i stan med en vän, dock blev jag fruktansvärt sjuk. Hög feber och frossade något så innerligt, så dålig som jag var då hade jag nästan aldrig varit. Hela jag skakade, frös och hela kroppen värkte, svetten rann och febern var skyhög. Helgen blev lång och hemsk i soffan, trots detta kravlade jag mig upp och for iväg mot Brunflo på söndagen. Jag struntade totalt i hur dålig jag var, jag bara måste träffa hästen! Vägen dit var jobbig, illamående och frossa, varm och slö, dock blev jag piggare när vi anlände till gården och där stod en flock med ulliga raggsockor, jag såg Fifa direkt! Inte mycket till världen haha :P

Ägaren följde med in till hagen och hela flocken samlades runt oss, utom Fifa, hon stod någon meter bort och glodde. Hennes föl dock kom fram direkt och skulle ha all uppmärksamhet, även Hlin. Jag blev lite besviken när Fifa aldrig kom fram men hon lät mig få kela och mysa med henne när jag kom fram. Min första reaktion var
- Shit vad liten! Hade jag glömt hur små islandshästarna var?? Shettis ju!
 Vi tog Fifa och någon fler häst till stallet. Sadla och tränsa och tog en tur tillsammans med två andra. Lugn och snäll var hon, vi red förbi ett vägarbete och Fifa brydde sig inte ett tjota. Det var riktigt mysig och jag kände mig hyfsat trygg på ryggen faktiskt, galoppen var inte speciell snabb men jag hade massor med olika förklaringar till det.

Det sista jag krävde var att ta en promenad med Fifa själv. Sagt och gjort, jag Fifa och Martin lämnade gård, flock och föl. Jag ville veta hur hon reagerade. Inte en reaktion! Redan där hade jag nog bestämt mig :) Dock väntade vi en vecka innan jag hörde av mig och beslutade för att köpa henne.

Ingen sagoberättelse precis haha! Idag är hon social och go såklart, med lite tid släppte det!

De första bilderna:









Linda






Kommentarer
Josefine

Åh vad fort tiden går, grattis! :D Tänka sig, nästa år har jag haft Herkules i 7 år :o

2011-11-06 @ 21:08:08
URL: http://Isbitarna.se



Erika

Grattis! :D



Så söt liten lurv ;)

2011-11-06 @ 22:37:44
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Mikaela

Grattis! Tror faktiskt att jag och Oddi firar 1 år "hemma" i helgen:)

2011-11-06 @ 22:40:27
URL: http://svippostina.blogg.se/



Sanna

Grattis :D

2011-11-07 @ 09:50:27
URL: http://sannasant.blogg.se/



Jenny

Mysiga bilder och jättekul att läsa om hur det hela började :) Grattis på årsdagen!

2011-11-07 @ 14:36:04
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?