Mycket mycket känslor :(

Jag har så ont i magen och kan inte tänka på något annat, en sak är helt klart och det är att jag kommer absolut inte ta bort henne om hon kan gå som promenadshäst eller annat, hon ska alltid få vara här, hon hör hemma här.

Usch jag vet inte vad jag ska ta mig till, jag känner mig så hjälplös och jag vill bara att julen så gå undan så vi kan fara på nästa besök, jag kommer inte vara lugn för en stund. Min lilla lilla tös, hur ska detta gå, jag vill verkligen inte att det ska sluta olyckligt :( Jag ska nog inte ta ut så mycket i förskott, jag menar veterinären och kiropraktorn verkade inte direkt oroliga utan tyckte det var posetivt att det blivit bättre, men jag kan inte hjälpa det, mina ögon är alldeles varma och fuktiga, ju mer jag tänker på det dessto mer orolig blir jag..Nu har jag, som vanligt krypit ner i soffan framför en romantisk film och tröstäter, jag kommer bli fet efter alla dessa behandlingar!

Hur skall jag göra för att må bättre under denna tid? Har ni tips? Jag lever i ett svart hål just nu.

Känner mig otroligt ledsen..gud vad jag älskar den här hästen, men gud.. vad jag älskar henne..jisses det blev ett slag i magen idag alltså.

Jag älskar dig så mycket min envisa, tjuriga, kaxiga, smarta och underunderunderbara lilla häst!





                                                                                                 Linda





Kommentarer
Agnetha

Nu ska du få lite handfasta råd: ja- du har all anledning att vara orolig, men tiden hår inte fortare och FIFA mår inte bättre av att du mår extra dåligt och gräver ned dig. Fokusera på att fira jul- skriva tenta och tänk på allt annat än att FIFA är dålig (skrivet från telefonen så det blir lite knas).

Tänk på så mycket annat du bara kan- så kommer tiden gå fortare. Stor kram till dig <3

2011-12-12 @ 21:35:20
URL: http://Kvarnlycka. Blogg.se



Adina & islandshästen Funi

Det enda jag kan tänka på är att försöka hålla sig sysselsatt, få andra saker att tänka på. När jag har mycket som händer är det jag tycker som mest om att dra iväg på ett hårt träningspass där man helt enkelt får tänka på sin andning osv. Det är visserligen vad du normalt kanske gör med hästarna, men då kommer du bara tänka på besluten. Tja. Jag brukar i alla fall försöka träna :)

2011-12-12 @ 21:35:38
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



Jenny

Hua. Jag lider verkligen med dig Linda! :'( Vet hur det känns, hade en häst (en bästa vän, en häst jag aldrig någonsin kommer att glömma, som jag blir tårögd bara jag tänker på honom). Blev tvungen att ta bort han för han hade fått förslitningsskador på alla fyra benen (lång histiora om hur detta kunde bli).. Visst, han hade kunnat gå som "sällskapshäst" men när man ser hur han verkligen ville springa och busa som han alltid gjort i hagen men kunde verkligen inte pga smärtan... DET gjorde otroligt ont att se. Detta va ett tag sen -99 närmare besämt. Knepigt hur man kan sakna ett djur såå!

Anyway.

Jag håller alla mina tummar att Fifa ska bli bättre, så du kan rida och har skoj med henne!

Hoppas hoppas.

Kram!



2011-12-12 @ 21:41:10
URL: http://jen81.blogg.se/



Mikaela

Fokusera på annat skulle jag säga. Det är jättesvårt jag vet har fått tagit bort hästar och förlorat mycket nära familjemedlemar. Man måste helt enkelt sluta oroa sig, för något som man faktiskt inte kan göra något åt. Se till att göra andra saker, hålla sig sysselsatt eller varför inte helt enkelt gå i väg att prata med någon?

Hoppas hon blir bättre!

2011-12-12 @ 21:59:55
URL: http://svippostina.blogg.se/



Erika

Håller tummar & står.

Styrke kram

2011-12-12 @ 22:01:51
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Emelie, Elin & Rebecka

vi håller tummarna!

kram på dej!

2011-12-13 @ 07:58:30
URL: http://thatlittletree.blogg.se/



Hanna

Jag kände instinktivt för att säga STOPP OCH BELÄGG! Nu tänker vi lite med sunda förnuftet här. Okej, hon är inte helt bra - men hon är bättre. Efter ett par behandlingar kan hon bli ännu bättre. Om hon inte blir det - hur pass mycket ont har hon enligt kiropraktor/ET/vets bedömning? Kan hon funka som promenadhäst kanske? I så fall, skulle du nöja dig med det?



Och. Det finns vansinnigt många människor som går med kända och utredda smärtor som varken blir sämre eller bättre men de klarar sin dag ändå och gör det som passar dem rent fysiskt eftersom de inte mår dåligt av det. Skulle Fifas skada bedömas som något bestående men som hon med rätt träning och muskler klarar av så hamnar hon i samma läge. Fatta mig rätt - hon ska ju inte ha ont men om det inte är något som hon besväras av i vanlig promenadridning så finns det ingen anledning till att gå och gräva ner sig i förtid.



Och. Nu kommer jag dragande med "mitt" AR-tänk här igen...det är så många "utdömda" hästar som med rätt träning och kunskap lever fantastiska liv utan smärta och besvär. Det gäller bara att sätta sig in i skadeproblematiken och genom en bra tränare med detta i åtanke stärka upp sin häst och hålla den i ett bra skick.



Sen vet jag att du sa att man inte fick ändra något med t.ex. skoning osv under behandlingsperioden men jag råder dig att framöver kontakta en UTBILDAD hovformsspecialist som kan reda ut hur Fifas hovar påverkar resten av lederna och musklerna uppåt - det påverkar enormt. Hovformsspecialister har flerårig utbildning kring hovvård och lista på sådana personer finns på SANHCPs hemsida.



Så gå nu inte och ta ut sorgerna i förskott tjejen, det finns MASSOR man kan göra även om det skulle visa sig att hon inte kan bli helt bra i höften :)

2011-12-13 @ 16:29:28
URL: http://irmelin.bloggagratis.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?