Ridit Fifa

Jag red Fifa idag igen. Under de senaste dagarna har det varit blank-is överallt så det har ju hindrat ridningen. Hon har heller inga skor fram då hon såklart drog av sig dom och ingen hovslagare får jag hit heller, usch kan något gå lätt eller?

Det här var nog den kortaste turen jag tog, trots att det kommit snö under natten och gett bättre fäste så var det helt klart halt, hon slirade lite ibland och fick även styltor bak- där hon har sulor, GREAT. Eftersom det inte gick att rida på vägarna så red vi runt i sommarhagen, dock inte många rundor då det är djupare snö och hon skall ju inte anstränga sig alls. Så en kvarts ridning idag, så himla synd att underlaget är så dåligt. Fifa tittade åt höger ganska ofta, det ser verkligen ut som om hon vill TITTA åt höger också. Trots segheten och trots den tunga handen så kändes det bättre idag än förra gången, varför vet jag inte, kanske är min inställning? Eller så kanske det bara var bättre?

Tjock har hon blivit igen och då går hon på portion och uträknad foderstat, men får man inte röra på sig så får man väl en liten kula. Musklerna är helt väck så hon ser ut som en kalv i dagsläget.

Fifa känns fruktansvärt liten att rida på, hon är ju liten, endast 129 i mankhöjden och en ganska så nätt islandshäst, visst känns hon större med mer muskler och energi men.. njaa en större mig på henne måste bli väldigt fel?!

Såhär ser hon ut i dagsläget min korv





Linda






Kommentarer
Q med ridtravare i fokus!

Så tjock tycker jag inte hon är.Dock bör du tänka på att foderstaten jag räknade åt henne hade ett tillägg på 25% för arbete vilket hon i dagsläget inte utför.

mvh/Q

2011-12-29 @ 15:50:17
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Jenny

Så farligt tjock är hon inte, Eyja har dubblet upp runt magen ;)



Kanske var det både din inställning och dagsformen som spelade in?



SV: Ja, jag har Eyja ute på annons också. Skrev om det i bloggen några inlägg tillbaka.



Haha, helt rätt, riktiga karlar ska ha skägg ;)

2011-12-29 @ 16:02:36
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Q med ridtravare i fokus!

kollade igenom mailen igen.Och visst räknade jag om .Men inte till underhållsbehov utan till promenad ridning nu rids hon väl nästan inte alls?Får hon 9 kg av hösilaget i dagsläget?Jag/vi trodde ju också att det skulle bli kallare än det är vilket också spelar in eftersom att det går åt mer då. Säger hon som har semester haha..

mvh/Q

2011-12-29 @ 16:24:01
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Jenny

SV: Oj, har du fortfarande kvar Albion? Vilken typ av rygg funkar den på? Jag står nämligen inför ett dilemma just nu, jag skulle behöva en mindre sensation (en med kortare kåpor) eftersom jag är så kort, och då har jag tänkt sälja min nuvarande och beställa en ny men under tiden behöver jag en annan sadel och gärna en bomsadel som jag kan behålla sedan och växla lite med. Så jag är lite nyfiken på din sadel. Vad är det för storlek på den?



Ja, det känns så tråkigt och jag hade gärna behållt henne och sett vad det blir av henne, men måste jag välja blir det ju hon som själs, för Rósa vill jag absolut inte sälja. Ekonomin är för dålig för att behålla alla tyvärr :/

2011-12-29 @ 18:23:05
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Q med ridtravare i fokus!

sv:Ok Just nu har jag inte tid eller ork att räkna om åt dig så kontakta den andra personen om du vill få ordning på det som du pratade om tidigare.Vid 9 kg får du brist på mineralsidan nämligen.Hon borde stå sig väl på bara underhåll nu egentligen eftersom hon bara rids väldigt sporaliskt.

mvh/Q

2011-12-29 @ 18:50:28
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Li

Hon är en riktig liten sötnos! Men att hon tittar åt höger? Hon kan inte typ ha någon form av ögonproblem? Hade en liten shettis som gjorde det och då upptäckte man att han var synskadad på ena ögat! Håller tummarna för att det ordnar sig för er!

2011-12-29 @ 20:36:06



Agnetha

Appropå vad Li skriver: vad är det för färg på Fifas föräldrar?

men ... nu blir jag så där brutal igen - FÖRLÅT - men jag fattar inte hur du vågar dig ut med henne när det är så halt som det är nu och hon dessutom saknar framskor. Är inte det att utmana ödet?



Fast jag tycker inte alls hon är särskilt tjock.

Hur går det med sadeln förresten?

2011-12-29 @ 20:40:33
URL: http://kvarnlycka.blogg.se/



Erika

Hon är så fruktansvärt söt. :)

2011-12-29 @ 22:24:02
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Tessan

Håller med de övriga; Hon är så galet söt! Och inte är hon väl speciellt tjock heller? Att musklerna försvinner är ju inte så konstigt om hon inte rids och tränas :) Det kommer tillbaka igen.



jag tror inställningen spelar in som tusan. Du får flytta hit ner, så kommer du inte ha samma problem med hovis eller så :)



Hade du skickat bilderna på mailen föresten? :)

2011-12-29 @ 23:26:30
URL: http://thereseflodin.blogg.se/



Sofie

Gud så söt! :)

2011-12-30 @ 19:49:58
URL: http://loewen.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?