Min plan..

Min plan? Ja vad är min plan? Jag tänker fara med Fifa till min vanliga veterinär nu v.2, är hon inte bättre då funderar jag på att ta henne till Ulltuna där höftröntgen finns. Jag vill VETA vad som är fel på min häst. Tänk om hon kunde prata, vad enkelt allt skulle bli då.

Far vi till Ulltuna har vi ett litet problem och det är övernattningen, kanske finns något ställe där omkring där man kan få hyra in sin häst på box, jag har inte en aning men det måste ju lösas på något vis.

Nej, jag tänker inte sluta fara med henne till veterinärer förren jag vet vad felet är, men trots detta så sjunker mitt hopp mer och mer, jag tror faktiskt att det är ganska kört men jag tänker fortsätta låta henne undersökas och behandlas. Jag kan inte ha samvete med att bara ställa henne i hagen och låta skadan gro, jag måste försöka få det här klart för oss vad som är orsaken till allt. Vad är det för fel på dig Fifa?

Här rids Fifa in för första gången (dock inte utav mig), titta pannluggen, vart tog den vägen?? Det är lite lustigt faktiskt, nu är man och pannlugg kritvit. Ullis som fotat dessa vackra bilder, gå in HÄR om ni vill se mer..



                                                                              Linda






Kommentarer
Elin

Många peppkramar till dig gumman!

Håller både hovar och tummar för att det ordnar sig med damen..

Kramar!

2011-12-28 @ 15:09:07
URL: http://www.storsvart.blogspot.com



Q med ridtravare i fokus!

sv:Och jag oroar mig att han inte ska få i sig tillräckligt som han håller på haha..Gudars hästar ger en helt klart gråa hår i förtid xD



tycker din plan låter mycket sund.Och du bör inte ge upp.Jag slet med Knas i början och åkte land och rike runt med honom för att få klart och tydligt på papper vad som eventuellt felades honom.Och han om någon är en solskenshistoria i stora mått så ger inte upp riktigt ännu.dyrt blir det men kan vara värt det i slutändan så man slipper gå med en klump i magen hela tiden.

mvh/Q

2011-12-28 @ 16:17:19
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Erika

Lycka till Linda, och ge inte upp än. :)

Fortsätt kämpa, finns här borta o tänker på er och på dig och skickar lite peppande ord på vägen här på din blogg.



Kämpa för Fifa,s skull ni hör ihop.

Och ni SKA vara ihop. :)



2011-12-28 @ 16:37:13
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

Jadu Linda jag minns inte hela historian så här på rak arm men många vändor har det blivit med honom.Och slutligen fick han faktiskt gå på smärtlindring en period för att se om det skedde någon förändring i hans beteende .Han var dock aldrig halt bör tilläggas inte ens vid böjprov utan hos honom handlade det om en rad beteende störningar i stället och att han var otroligt spänd överlag och skenade allt jämt.Han har ju en rad skavanker men inget som ska påverka honom så att han skulle ha ont av det därav också beslutet att sätta in smärtlindring i slutändan för att ev se om han ev hade ont i allafall vilket han tydligen inte verkar ha eftersom han fortsatte enligt gammal manér i över en månads tid på smärtlindring.Det är inte riktigt samma sak med Fifa förvisso eftersom hon uppvisar inflamationer osv vilket knas aldrig gjort förutom när han skadat sig själv pga yttre våld som han själv åstakommit sig genom att sparka på sig osv.

han stod ju konvalicens nästan ett helt år pga en sådan skada tex under 2007.

För oss har det handlat mycket om att få igång en mer gynnsam muskelstatus utan kroniska spänningar som nog på sikt skulle kunna ge honom inflamationer och snedheter .Han hade dubbelsidig låsning över bäckenet när jag fick hem honom tex med med behandlingar och noggrann avvägd och balanserad ridning har han gått från klarhet till klarhet och han har inte haft några som helst problem över bäckenet sedan 2008 =) Och han kollas årligen fortfarande och inga problem har han direkt haft muskulärt på flera år.

mvh/Q

2011-12-28 @ 17:00:39
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Janina

Hos oss skulle du kunna få stå, dock har vi en timmes restid till Ulltuna.



Du får säkert många tips om olika personer att prata med, men om inte skulle jag vilja tipsa dig att ringa och iallafall bara prata med min fantastiska equiterapeut.

Även om du inte vill ha hennes hjälp tror jag att hon skulle kunna ge dig lite stöd och hopp..?

2011-12-28 @ 18:12:29
URL: http://jannefix.blogspot.com



Mikaela

Vilken kaluffs:D

2011-12-28 @ 19:00:53
URL: http://svippostina.blogg.se/



Janina

Strax utanför Stockholm bor vi. Med drygt 7 mil till Ulltuna. Du är så välkommen :)



Förstår att du vill ha röntgen. Men antagligen kommer du behöva någon som kan hjälpa till med hennes rörelsemekanik, eftersom hon nog har gått med skadan så länge. Hon har säkert kortat muskler både här och där.

Fast röntgen är nog ett bra sätt för att hitta grundorsaken. Och sen kunna jobba utifrån den.

2011-12-28 @ 21:52:16
URL: http://jannefix.blogspot.com



Nina Liljedahl

Jag hade en ponny som var konvalecent i två år, innan hon blev frisk. Nu tror jag inte att det ska behöva hända dig och Fifa eftersom veterinärerna inte var särskilt oroade, men det kan kännas gott att veta att en häst kan bli frisk även efter väldigt lång tid. Min häst var ganska gammal, Fifa är ung, jag tror att ni har alla chanser att få ett bra liv med mycket ridning tillsammans.



Jag tycker det är bra att du vill kolla upp henne ordentligt om det skulle behövas, då har ni ju större chanser till ett snabbare tillfrisknande.



Men ärligt talat så tror jag att det kommer att gå bra för er.

2011-12-28 @ 23:39:17
URL: http://stallskogalund.blogg.se/



Adina & islandshästen Funi

Åh så fin hon var! Pannluggen är värd att dö för typ!



Bra Linda, då får du koll och då vet man vad som behöver göras! :)

2011-12-29 @ 14:25:26
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



jessica

Nemen se man på hon har ju gått på dille förut flickan :D

2011-12-31 @ 02:11:34
URL: http://jessicalundberg.blogg.se/



Sessan

Hoppas det går bra.

2012-01-05 @ 15:00:36
URL: http://impalaa.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?