Julanda hos hästarna?

Ja.. hur får ni lite julkänsla med era hästar? Gör ni något specillet under julafton eller juldagen? Dekorerar ni stallet? Utstyrslar ni hästen? Ger ni julklappar? Har ni någon viss tradition?

Jag har inget stall, eller jo ett litet flyttbart men där står dom ju bara ifall någon skulle vara skadad, annars går de på lösdrift. Jag brukar i alla fall kunna dekorera dörrarna till stallet och vindskyddet med glitter, lyckta och granris :) Ibland blir det även glitter i manen på hästarna ^^ I år tror jag de även skall få varsin julklapp. Julklapen till Fifa är en julutstyrel som jag tänkte använda under juldagarna haha. Sambo min kallar mig för lill ficka men vadå jag tycker det är urmysigt, helst skulle jag vilja ha Fifa inkörd så man kunde åka släde med facklor och fårskinn under juldagen! Sedan brukar jag alltid göra julkort på mina djur, dock väntar jag i år tills snön kommer ^^

Jag älskar verkligen ljulen, all dekoration, julmusik, ljus, familjen, julmaten (även om jag bara tar sill, ägg och lax) kalle anka, julkalendern, gran, paketen, lussekatter mm. Jag rentutav älskar stämningen, även om julstämningen blir mindre ju äldre man blir, den är ju inte som när man var liten precis.

Hur gör ni för att få lite julanda hos era hästar?




Linda






Kommentarer
Erika Pettersson

Jag var inne på o dekorera dörren osv till Raski.

Men insåg att de kommer rivas ner rätt fort, eftersom vi har lite glupska hästar i stallet. ;)



Så jag skippar de.

Där i mot får Raski alltid lite gott i krubban på julafton.

Hon får ju morötter varje dag nu.



Julafton får hon knäckebröd,äpple och morötter. :)

Vid insläppet.

Morgon & kväll får hon samma som alltid.



Eftersom hon inte ska äta så mycket äpplen, får hon bara ett vid insläppet.



SV:

Knäck är super gott. ;)

2011-12-04 @ 11:02:23
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Jenny

Det är så mysigt med julpynt i stallet! Tyvärr lär jag inte göra något sådant, kommer inte vara ute hos hästarna under julhelgen eftersom jag åker upp till Åland, men kanske nästa år :)



SV: Honom får du inte ;p



Ja, det är tanken att hon ska ridas in. Jag får se hur mycket jag gör själv, så länge det går bra lär jag väl fortsätta i alla fall :)

2011-12-04 @ 12:09:13
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Sanna

Jag saknar alla julstämning i år, och har inte ens brytt mig om att julpynta i mitt rum. KOmmer nog inte att göra det heller. Det enda jag har gjort är att göra julkort, och det gillar jag verkligen! Det är avkoppling för mig.

Annars kommer jag att jobba julen i år. JObbar 24-27 december.

2011-12-04 @ 12:16:21
URL: http://sannasant.blogg.se/



Mikaela

En julkrans på dörren brukar det bli men inte så mycket mer. Är inte så mycket för att pynta åt djuren.



Sv; Nej inget på ridningen. Blev tydligen själv med alla hästarna hela helgen och nu till veckan blir det inte mycket ridning plus detta EVIGA mörker! Tur att det vänder snart:)

2011-12-04 @ 12:48:17
URL: http://svippostina.blogg.se/



Ingela

Oj vad fina kort!

Det är bara syrran och jag i "vårt" stall så vi brukar pynta med girlanger och kulor i taket där hästarna inte kan nå dem ;) Sen hänger vi en julstjärna i glitter ovanför stalldörren på insidan. Inne i boxarna hänger vi knäckebröd, äpplen och en apelsin från taket. De har att pyssla med ;) På julafton får de varsin julklapp i form av ett godis som vi binder fast i väggen. Vi brukade ta en runda i byn på julafton, men nu när vi blivit äldre så brukar hästarna istället ha vila eftersom det är så mycket som ska fixas.



sv: ja typ men jag säljer faktiskt inget =) Jag kan ju säga att min telfonskräck har i princip försvunnit efter 1000 samtal... ;)

Just nu bor jag och min pojkvän hos hans föräldrar lite ihoppackade i lådor. Vi har precis flyttat ut från vår gamla lägenhet och det dröjer till den 16:e innan vi flyttar in i den nya. Så än så länge är det bara min sambo och jag (räknar inte svärisarna) och den 22:e hämtar vi de små kisarna jag lagt upp foton på tidigare =D

2011-12-04 @ 13:06:27
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/



malin

Sv: tack, den där hästen ville jag köpa och vi skulle ringa och säga att vi ville köpa den men då får vi reda på att han var såld till någon annan...

det var otroligt tufft då jag älskade och älskar den där hästen...

2011-12-04 @ 13:28:57
URL: http://icelandicshowjumping.blogg.se/



Adina & islandshästen Funi

Åh så mysigt! Hittils har jag faktiskt inte så mycket jultraditioner, lite tråkigt. Men det blir väl lite så när man inte har en egen häst.

2011-12-04 @ 13:45:56
URL: http://fyrbentaspringare.blogg.se/



Sanna

SV: Nej, ingen snö här än, vilket känns både bra och dåligt :P.

Det är så kul att dansa! Men jag blir alltid så himla nervös innan!

2011-12-04 @ 14:55:23
URL: http://sannasant.blogg.se/



Caroline

Sv: Tack för dina supersöta ord !! Har funderat på utbildning, men har inte riktigt bestämt mig vad jag vill bli har funderat på biomedicinsk analytiker, men då måste jag plugga en massa matte, kempi och biologi innan jag kan söka in, och det känns inte lockande. islandshippologen är också lockande, men vet inte om jag vill jobba med hästar, tror det är bästa att hålla de som ett intresse och inte jobb.. men jag ska söka vidare och se om jag hittar ngt passade.



För undersökterska är ett sjukt tungt jobb, många tunga lyft. Och jag vill ju inte slita ut mig :/

2011-12-04 @ 15:28:12
URL: http://islandscarro.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

Jag gör inget extra alls vid jul med hästarna.Inge pynt. inga klappar. inget godis.

Enda anledningen till att vi firar jul öht är pga att vi har barn annars hade vi nog struntat i det helt och hållet.Varken jag eller gubben är speciellt förtjusta i högtider.

mvh/Q

2011-12-04 @ 15:32:52
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Frida

Vi brukade rida rida runt i bergeforsen och sjunga julsånger :) Svar: Jag har tagit några, och på sadeln. Men jag har haft så mycket att göra, men ska försöka lägga upp några i veckan :-)

2011-12-04 @ 17:17:33
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Sofia

Ja, det är jag :) Efter Läckra Lorden blir det en islandshäst är tanken och nu ska vår inackordering flytta så ev. att få skaffar oss en liten islandsbebis årsmodell 2011, som jag kan rida in och fixa lite med om sisådär fyra år :) Jag red på islandshästridskola ett år ungefär, för att ägaren ville se om islandshästridskola vara något för dem eller om dem skulle hålla sig till turridningen, ivarje fall, det blev love at first sight med dem där lurviga vinterpälsiga varelserna och nu är jag fast. Min granne äger tre islänningar och jag får hjälpa henne lite då och då med ena stoet, sicken lycka! Mörkbrun med beige/vit lång man som går ner till bogen på henne, superpigg och jätterolig att rida. Frågan är bara om jag kan lyckas hitta någon annan som är lika rolig? :)



Ja, naturligtvis ska jag utbilda mig (på distans, hatar skolbänken!) till någonting roligt och någonting med djur, typ djursjukvårdare eller veterinär, dock ska jag inte specialisera mig på kirurgi ;) Efter gymnasiet (om ett år) vill jag åka och jobba hos någon med islandshästverksamhet inrikt. tävling/träning och avel. Dels för att få chansen att lära mig och rida fler hästar, hjälpa till med unghästarna osv. :) Sen får vi se hur långt jag kommer :)



Ja, det är lite roligt med inackorderingar tycker jag, det blir mer liv i stallet som man kan prata med och få lite sällskap av, även om det är väldigt roligt och fridfullt att få vara själv ibland också och bara pyssla med egna saker i tysthet :) Hehe, men tycker din karl att det är ett perfekt liv? ;) Eller hänger han på sålänge du är glad? :)

2011-12-04 @ 18:13:38
URL: http://sofiaolssons.wordpress.com



Jenny

SV: Usch, det låter verkligen inte kul :S Så extrem är inte Eyja, men hon visar klart och tydligt att just momentet när jag sträcker mig efter gjorden är väldigt obehagligt för henne. Att spänna är inga problem, så jag är lite fundersam till vad det kan vara som gjort att hon reagerar så här :S



Jasså? Ja det kan ju vara möjligt. Varken Rósa eller Daladis reagerar alls på gjorden, men Eyja är ju känsligare över lag, det kan hända att hon helt enkelt är kittlig under magen också.

2011-12-04 @ 18:15:03
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se



Alexandra

Jag/vi pyntar i stallet och sjävklart köper jag julklappar också, det är viktigt. ;)

2011-12-04 @ 19:57:54
URL: http://alexaka.blogg.se/



Anna

I gammal stallet julpyntade vi mycket,stallägaren älskar karl larssons färger så stallet var i dom perfekta julfärgerna grönt-rött:P och en massa glitter



blir nog inget pynt i detta stall då det inte finns några bra ställen att säta pynt på

har en juloutfit som kommer fram vid lucia och används till julafton som är väldigt röd^^

sen brukar hästen få en ätlig julklapp på julafton

2011-12-04 @ 20:12:34
URL: http://annashastliv.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?