Gårdagens inlägg upprörde en del

Ja gårdagens inlägg verkar ju ha upprört en del eller en? och trötta på mitt såkallade "prat" som inte orkar läsa hela inlägget, ja tål man inte höra andras tankar och åsikter så är det väl så.  Man har tydligen aldrig sett det jag pratar om, men folk ser olika så är det. Att sedan skriva att ALLA är måna om sina hästar- kiss my.. det stämmer inte och det stämmer heller inte att man ofta rider igenom alla hästar.

Jag tycker det är larvigt att bara skydda skydda skydda, för jag skrev att jag drog inte alla över samma kamm och jag skrev även att jag sett sådana fall i många ridskolor och många turridningar (nu pratar inte jag bara om islandshästar)

Att ha koll på trettio hästar kan inte vara inte lätt och jag ville inte heller kasta smuts på alla verksamheter som missar olika typer av skador och obehag. Vissa bryr sig inte medans andra gör, saken är att det kan vara svårare att märka en skada i sinom tid om man har en hel drös med hästar än om du har EN häst.

Vi säger att lilla X har spänningar i ryggen, men detta syns inte för han går rätt fram på ett led med olika ryttare. X spänningar växer och växer men han gör så gott han kan. Tillslut har det gått ett tag och X spänningar har blivit till en form av skada och DÅ upptäcker man detta och förhoppningsvis behandlar. --> Det behöver inte vara så i alla fall<-- Men det kan vara lättare att MISSA i verksamheten än om du red hästen varje dag och började känna skillnader, man behöver inte SE de små felen.

Sedan vet jag att många ridskolor har oanpassade sadlar på deras hästar. Det har gått ett år innan jag fann en sadel som kunde passa min häst och då har jag tagit ut sadelinprovare, köpt sadlar som jag sedan inte fått såld o.s.v, mycket pengar kan jag säga, skulle en verksamhet med trettio hästar göra så vore det en guldgruva? Ja det är väl tur att det finns sådana verksamheter som lägger ner så mycket tid, pengar och kärlek på sina hästar.
En kvinna inom turridningsbranchen sade till mig att det är inte så viktigt hur sadeln ligger på hästen, det är inte så noga sånt där. Jaha? Hennes hästar är fortfarande med i branchen men vem säger att dom inte har ont?

Herregud folk tror jag sitter och smutsar ner verksamheterna och menar på att alla brancher i Sverige gräver ett stort hål för sina hästar när de inte duger. Löjligt för något sådant har jag inte påstått. Det jag menar är att det finns säkert många hästar med dålda smärtor som dyker upp efter en väldigt lång tid. Sedan FINNS det verksamheter som blundar för små fel då pengarna inte finns.

Jag tog upp EN punkt kring det problem som kan ligga i brancherna, då tror folk att det är den ända syn man har på dessa verksamheter, löjligt.., samtidigt som man inte ens vågar skriva ut sin mail? Jag skulle kunna skriva en hel uppsats kring ett problem som kan ligga i förskoleverksamheterna, men för det finns inget bättre eller underbarare jobb för min del.

Sedan tyckte jag personligen att jag skrev mer om privatpersoner kanske skulle jag ha varit tydligare i texten men jag trodde folk förstod att jag pratade om båda delarna, speciellt när jag pratade om kunskap. Hela inlägget var INTE bara inriktat på verksamheterna utan även privatpersoner och JA det finns nog jävligt gott om ointresserade och okunniga snåla privatpersoner, har sett allt för många av sådana, men nu kom jag även in på verksamheterna eftersom min tanke var att Fifa kunde ha hamnat där och då är jag jäkligt säker på att skadan den har inte upptäckts på väldigt länge om hon inte blivit riden regelbundet av samma person, för inga av mina tränare kunde syfta på att hon hade en dold skada- men efter att bara ha ridit 1- 2 gånger på henne så är det inte så konstigt heller.

Linda






Kommentarer
Erika

Var tvungen o läsa kommentarerna i de tidigare inlägg du skrivit.

Och bara för att några sköter om hästarna super bra, gör tyvär inte alla de.



Och så är de ju bland alla.

Hobby ryttare, som turridning, ridskolor m.m..

De går nog tusan inte komma ifrån.



Vissa tar bättre hand om hästarna än andra.

Om de är inom ridskola, islandshäst turridning, eller hobby.. så är det ju.



Du är ju mån o tar dina till veterinären om de är något.

Medans andra hellre avvaktar, o ser vad som händer fram över.



Vissa ser inte problemen hästen går med.

Men de kanske handlar om att man inte vill se, eller inte har kundskapen.

Vad tusan vet jag. :P



Aja, blir så trött på folk som inte kan förstå vad som menas i inlägget.

För de var väl fasen inte så tydligt, suck.



2011-12-14 @ 12:05:20
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Ingela

Ännu en gång, bra skrivet! Sen att man inte orkar läsa genom ett helt inlägg tycker jag gör automatiskt att man inte är berättigad att lägga en anklagande kommentar eftersom man då inte har hela historien.

2011-12-14 @ 12:27:53
URL: http://semperfidelisest.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:Haha..Ja du ser hur svårt jag har det med att inte hjälpa till.Och just det med foderstats beräkningarna vill jag att så många som möjligt ska förstå.Då behöver man ju inte kontakta mig utan kan lösa det själv. vilket i slutändan inte ger mig samma belastning.

Jag älskar också att skriva.Och gjorde precis som du när jag var yngre.skrev långa berättelser redan i unga år.Jag gjorde av med en ansenlig mängd A4 block .

Det är ju inte bara i bloggen frågorna hopar sig utan också IRL och via mail och även facebook och bukefalos.Och i bland blir det så mycket att jag knappt kan hålla isär saker och ting.=O och det hjälper ju ingen i slutändan.Jag måste på något sätt lära mig att hantera detta på ett vettigt sätt.Just nu gör jag inte det utan kör slut på mig själv.Vilket inte är bra.Jag är liksom sjuk också vilket gör att jag blir tröttare än en vanlig person skulle bli med den här belastningen.

mvh/Q

2011-12-14 @ 12:53:49
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Sessan

Jag kan inget om hästar men hamnade på din blogg iallafall & måste först berömma dig för ditt inlägg & faktiskt säga att du har rätt.

Har alltid haft någon vän som haft häst & har man sunt förnuft så har t.o.m jag sett att alla inte gör så gott de kan jämt.



Sen tycker jag att din header var helt fantastiskt fin & många fina bilder.

2011-12-14 @ 13:03:01
URL: http://impalaa.blogg.se/



Kerstin

Sv: Nej, personalen på jobbet fick varsitt paket, men en är ju hästlös så... ;)

2011-12-14 @ 13:33:42
URL: http://stallrosen.bloggplatsen.se



Sessan

Så roligt att du uppskattade kommentaren. & lika glad blev jag för din kommentar, det är sådana kommentarer som dina som gör att det blir så mycket roligare att blogga & utmana sig själv :) Hoppas du kikar in fler gånger.

2011-12-14 @ 13:50:04
URL: http://impalaa.blogg.se/



Erika

SV:

Tack :)

Ja, eftersom hon inte är halt, svullen eller varm.

Utan mest irriterad när jag klämmer, borstar .. även rörde sig något stelt.



Så kan nog ingen veterinär göra något.

Tror som sagt det är en spark, och jag vet ju sen innan att hennes bog är krånglig.

Och vi behandlat den tidigare.



Nu är frågan om de är den igen, eller ev sparken som gjort att hon har en bula som man känner om man drar.

Syns inte om man hittar, men man känner när man drar med handen över bogen.



Så chansa på att ta ut massören, vore de en hälta igen så skulle hon ju visa hälta i traven tror jag.



Tror som sagt en sträckning, låsning, spänning där p.g.a en spark.



Men folk har ju sina åsikter, och dom kan inte alltid tänka "aha just de hon menar så" och hum.. de finns nog flera som inte är som vi bla bla.



Bara för att man själv tar väl hand om sitt djur/djuren, eller sköter sin verksamhet finns det andra som inte sköter den på samma sätt.



Folk alltså.. tänker inte längre än näsan räcker ibland ;)

2011-12-14 @ 13:56:47
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Ingela

2011-12-14 @ 14:05:47
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/



Frida

Svar: Det känns bäst att hålla sig från hästen sånna dagar :p

Ja, jag tycker dom är väldigt ordentliga och duktiga, allt går väldigt smidigt och effektivt :) Om man jämför med förra stallet så är det här mycket bättre på många punkter, även om förra inte var dåligt heller direkt. Har du förresten hört om ordförande i Sif som inte har verkat/skot om sina hästar på jättelänge? Där kan man ju snacka om människor som inte tar hand om hästarna fast man tror de ska göra det när man är ordförande.

2011-12-14 @ 14:05:56
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Ingela

Så har jag alltså lyckats med konststycket att kommentera utan att kommentera igen! Otroligt...

Det jag ville få med första gången var ett stort tack =D

2011-12-14 @ 14:06:57
URL: http://semperfidelisesto.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:Ok Linda ha barmhärtighet över mig nu haha.Om du tar hjälp av någon annan ang foderstaterna i framtiden .Ta för guds skull kontakt med någon som är obunden.Ingen som jobbar åt något kraftfoderföretag utan någon fristående.För att verkligen säkerställa att hästarna verkligen får de de behöver och inte en massa kraftfoder i onödan.Haha på ren instinkt vill jag nu säga att du ska låta gubben din räkna och sen skicka över det till mig så kan jag titta på det =O =P Jag är hopplös !!

Ang mig och gubben.så är det inte löst på långa vägar.=/Och det är också en del i allt detta.Men det är ju inget jag så gärna skriver om.



Ang facebook så avaktiverade jag mitt konto tidigare just pga detta och trodde det skulle lugna ner sig med tiden men haha när jag aktiverade på det igen så var det full ös igen.Man kanske ska ta och bli eremit helt och hållet utan kontakt med omvärlden.=O

Nä men skämt och sido jag får helt enkelt säga ifrån och sluta svara allt och alla.Problemet är att jag får så grymt dåligt samvete då.

Och jag tycker inte alls du ska ha dåligt samvete för att du bett mig om hjälp.Det ligger inte alls på ditt bord.Jag kunde ha sagt ifrån.Men jag kan säga att när jag hjälpte dig med uträkningen åt dina tyckte jag fortfarande att det var roligt så du har inte fog att ha dåligt samvete över det alls.

83 foderstater senare är det därimot inte lika roligt =P

mvh/Q

2011-12-14 @ 14:25:31
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Karoline

Bra skrivet i både detta inlägg och det innan :) Du har helt rätt!

2011-12-14 @ 14:28:20
URL: http://karolinesliv.wordpress.com



Sessan

Jaså, då tar jag verkligen åt mig utav dina kommentarer :) Jag har tagit alla bilder om det inte står något annat i texten. Fotografering är ett utav mina största intressen & det känns väldigt bra då jag inte har så många vänner här jag bor :/

Vad är det du vill ha för objektiv & vad fotar du med för kamera/objektiv?

Jag skulle oxå vilja ha ett nytt objektiv men har svårt att veta vad jag vill ha. Köpte dock 2 nya filter häromdagen som jag fick igår.



Tack så mycket, jag försöker verkligen hitta det där speciella men det krävs många kort & mycket övning.

2011-12-14 @ 15:37:10
URL: http://impalaa.blogg.se/



Sandra

Hejsan sötnos! jag har en tävling i min blogg som heter Dagens julblogg & där kan du vinna valfritt smycke kika in och anmäl dig !: ) http://saandriiiee.blogg.se/2011/december/dagens-jul-blogg.html#comment

KRAAAM ! & det är jättekul om du är med.

2011-12-14 @ 19:42:47
URL: http://saandriiiee.blogg.se/



Q med ridtravare i fokus!

Det är lite intressant detta ämne faktiskt.Både det här inlägget och det du skrev tidigare.Det är skillnad på hästfolk och hästfolk.Jag har en del veterinärer i min bekantskapskrets och är även en hök på de stackarna som jag mött genom åren på div kliniker osv.Och jag har frågat just ang detta.Och det är verkligen lite tvista den lärde faktiskt.

I många fall anser faktiskt de jag pratat med att de privatägda hästarna många ggr far mer illa än vad tex ridskolehästarna gör pga att ridskolehästarna har ständig insyn utifrån vilket i många fall inte privat hästarna har.av vad jag har hört så verkar det som så att de privata hästarna går med skador längre och dålig utrustning och bristfälling hovvård och foder i större utsträckning än vad de arbetande hästarna på ridskolorna gör.Jag har ju jobbat själv på en rad ridskolor och min erfarenhet är liknade veterinärernas som jag pratat med.Jag har inte jobbat på någon ridskola där det tummas på varesig utrustning eller foder hovvård eller vetrinärkoll.Hästarna i en sådan verksamhet är för värdefulla för det.Hästarna driver ju verksamheten om man säger så och det är också därför man är noga med urvalet när man väljer hästar till verksamheten och fasar ut de som inte passar in vilket det krävs erfarenhet för att kunna bedöma.Nu pratar jag givetvis om seriösa ridskolor som är godkända och har utbildad personal som både kollar igenom hästarna och rider dem i mellanåt för att se till att de håller sig fina.Jag har själv varit med till klinik med MÅNGA ridskolehästar som haft diffusa symptom där det blivit utredda som vilken annan häst som helst.Varit allt från udda beteende till hältor snedheter ojämnheter osv där hästen fått den vård den behövt för ett bra tillfrisknade både av ET massörer osv om det behövts.

Och jag även varit med och kört ridskolehästar till de större djursjukhusen för vidare utredning.

Nu har ju jag ioförsig en annan inblick i detta eftersom jag jobbat nära just ridskolehästar i flera år och fått ta del av mycket som utomstående inte vet om.Något många glömmer är att på ridskolan om man jobbar där är hästarna våra arbetskamrater och deras välfärd är precis lika viktig som våra tvåbenta kollegors.Annars funkar inte verksamheten.På islandsidan och i turidningen är jag inte så insatt så jag lämnar det därhän.

mvh/Q

2011-12-15 @ 16:19:15
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Q med ridtravare i fokus!

sv:jag tycker det är så trevlig att kommentera i din blogg.Man kan utan problem kanske ha en avvikande åsikt och du är alltid trevlig tillbaka.Jag uppskattar verkligen det.



Jag tror som så precis som du sa att det finns foliehattar både på privathästsidan och i på ridskolorna och turridningsfirmorna runt om i landet.Grejen är väl snarare den att det många ggr handlar om okunskap och oförståelse inför djuret.Och i bland som du säger är det pengarna som styr.



Men som tur är så är ju inte alla sådana tack och lov.Jag kan ju bara gå till de ställen jag jobbat på och där har sadelutprovare brukats och både massörer och ET och veterinärer tittar på hästarna regelbundet och hästarna skos alltid av utbildad hovslagare och de står på uträknad foderstat utifrån deras egna behov och förutsättningar.Och den goda hästhållningen märks då flera av de hästarna jag hängt med genom åren på ridskolorna varit pigga och fina och fortfarande fullt fungerande friska hästar upp i åldrarna. På de ridskolor jag jobbat är det inte ovanligt att hästarna passerar 20 års sträcket och lite till.=)Den äldsta blev 28 år och hade då gått i verksamheten sen han var 5 år.Trivdes som fisken i vattnet.

mvh/Q

2011-12-15 @ 19:06:31
URL: http://qodrofenia.bloggplatsen.se/



Sandra

Hejsan fina du!

Jag har faktiskt 2 tävlingar igång på min blogg nu, en kan du bli Dagens jul blogg och sen den 23 kommer 12 vinnare att bli en, och den som vinner då vinner ett inlägg hos mig, ett smycke & länkningar på min privata facebook och minfan facebook.

Så anmäl dig här: http://saandriiiee.blogg.se/2011/december/dagens-julblogg-1.html#comment

tävling nr 2 är att du kan vinna ett valfritt plagg för max 3000 kr och den anmäler du dig till här:

http://saandriiiee.blogg.se/2011/december/vinn-valfritt-plagg-for-3000-.html#comment



hoppas du är med, hade vart jätteskoj!

Kram !

hemskt ledsen om du inte gillar "spam"

2011-12-15 @ 22:17:42
URL: http://saandriiiee.blogg.se/



Josefine Freéd

SV: Min systers :)

2011-12-18 @ 14:42:22
URL: http://minfux.blogg.se/



moogabems

[url=http://directlenderloandirectly.com/#hrjdo]payday loans online[/url] - payday loans online , http://directlenderloandirectly.com/#xrmxg direct lender payday loans

2013-03-14 @ 11:44:19
URL: http://directlenderloandirectly.com/#abxek



advifsfap

[url=http://buylevitradirectlyonline.com/#zjzxs]cheap levitra[/url] - cheap levitra , http://buylevitradirectlyonline.com/#lfeau levitra without prescription

2013-03-15 @ 01:41:09
URL: http://buylevitradirectlyonline.com/#sylrb




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?