*~*En underbar film baserad på en sann historia *~*

Dolphin Tale, Jag bara måste rekommendera en kanon fin film, tårarna vill bara rinna nerför kinderna och det är väl så typiskt jag att bli så berörd. Den här vackra filmen är baserad på en sann historia om den lilla delfinungen Winter som hittades skadad på en strand och som fick oturligt nog amputera bort sin stjärtfena, man har flera gånger vartit nära att ge upp hoppet om den lilla delfinen men med godhjärtade människor och en viljestark liten kamrat skapade de under, se filmen!

Vill du veta mera om denna fantastiska lilla delfin, besök hennes hemsida http://seewinter.com


     

Måste även säga att man får se de verkliga filmklippen om Winter på slutet av filmen, så fint att se!
             
                                                                                  Linda






Kommentarer
Moa- Northern Showhorses

Sv; Menar du Conny Nilsson? För jag har aldrig tränat gör någon Tommy! :)



Moa- NSH

2011-12-08 @ 19:43:44
URL: http://northernshowhorses.blogg.se/



Ida

Underbar film! :)

Fin blogg hade du också :)

2011-12-08 @ 20:12:44
URL: http://dalahastarna.blogspot.com



Erika

åh den vill jag se. :)



SV:

Ja, hon är söt min lilla skrutt. ;)

2011-12-08 @ 20:27:05
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Daniela

SV: Jag har blivit för lång för honom, så det går inte längre :( :)

2011-12-08 @ 21:14:15
URL: http://powerpony.blogg.seg.se



tanja deimo

sv. jaa det skulle vara jätte roligt. Då kan du ju få följa med mig ut och rida också någon gång. Får se hur länge Tumi blir kvar men så länge vi har två hästar så. Idag var hon helt underbar att rida så idag skulle jag vilja fotat henne, hon var riktigt elektrisk.



Såg att du köpt sånna braiga vantar. Nu ska jag också ta mig i kragen och köpa sånna:)

2011-12-08 @ 21:30:46
URL: http://fillstastallet.blogg.se/



Sofia

Hehe, jadu, det tåls att fundera på en liten stund ;) Ja, jag trivs väldigt bra med min ponny, inget snack om saken. Sen att det nog egentligen inte var vad jag var ute efter är ju en annan sak, men jovisst. Alla ponnyer som hade den här perfekta hinderklokheten som jag var ute efter, dvs. inte tittiga på hinder, skulle inte dra iväg mot hindren eller hetsa upp sig utan vara chill så att jag hade en möjlighet att vara lite chill, hade ett eller annat "grovt fel" eller vad man ska kalla det. Första ponnyn jag blev kär i, funkade inte lastningen på. Det är ingen idé med sådana djur, speciellt inte då hästen var snart 17 år, och eftersom jag precis lasttränat klart min gamla pålle (tog ca. 2 år) så ville jag inte börja om, jag ville utnyttja den lilla tid som fanns kvar till att rida. Andra pållen som jag tyckte hoppningen funkade perfekt på var urusel på dressyr, det gick knappt att böja halsen och underhalsen bara vällde ut. Tredje pållen tog jag hem på prov men det visade sig att han inte var fräsch på ett bakben. Fjärde ponnyn var likadan som den andra, totalt omöjlig att böja/ställa men gick stadiga LA-rundor och var verkligen så fin att hoppa. Så den ville jag ha, jag hade någon plan på att rida med graman hela tiden och tömköra typ flera gånger i veckan men min tränare bankade lite vett i skallen på mig o sade att jag ville rida, inte försöka bygga om musklerna på en 15 årig ponny. Tillsist blev det Lorden, jag vet inte riktigt varför om jag ska vara ärlig. Han var definitivt inte vad jag letade efter i hoppningen, hetsade och såfort han fick syn på ett hinder drog han järnet mot det, han hade haft kotledsinflammation och efter röntgen såg man att han hade pålagringar i ett framben och han har för dåliga gångarter för att bli något inom dressyren. Så jag vet inte riktigt vad jag tänkte med. Jag tror det mest var att jag hade letat häst i över ett halvår utan att hitta "the one", och Lorden var hyfsad så det bara blev. :) Men han är ju jätterolig att rida och även om han skrämmer mig från vettet i hoppningen så kommer vi nog tävla lite dressyr i vår, så får han flytta till någon som uppskattar både hans hoppsida och dressyrsida :) Men jovisst älskar jag honom, han är ju världens mysigaste så även om det var ett felval så var det ändå ett ganska bra felval för jag har lärt mig oerhört mycket :)



Jag är också ganska lat sådär, jag har en kompis som har två egna hästar som hon rider och sedan hjälper hon andra också och då står typ alla hästar i olika stall och hon cyklar mellan stallen i full snöstorm som i stekhet sol, från skolslutet till elva halv tolv på kvällen och jag förstår inte hur hon orkar! Två hästar att rida skulle nog vara helt okej, men då typ vuxen häst och unghäst = rida den ena ordentligt och sedan inte lika långt/krävande om du förstår :)



Förlåt för långt svar, igen.. ;)

2011-12-08 @ 21:52:47
URL: http://sofiaolssons.wordpress.com



Moa- Northern Showhorses

SV: Ja det var det säkert, jag tränade otroligt mycket för Conny för några år sedan. Så det var säkerligen mig du såg! =)



Moa- NSH

2011-12-08 @ 21:53:26
URL: http://northernshowhorses.blogg.se/



Yrsa

Kommer inte att se den där filmen, klarar inte av "gråt-filmer" dvs alla djur filmer :P

2011-12-10 @ 09:22:25
URL: http://yrsaarbelund.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?