Rakt bett med fasta ringar + sprängd hage

Idag red jag på ett rakt bett med fasta ringar för första gången på Fifa. Jag kan än inte bedöma om det var ett bett för henne eller inte. Det krävs nog lite mer jobb och fler ridpass för att kunna bedöma. Fifa har både bra och dåliga dagar då är det svårt att veta skillnaden på humör eller om hon helt enkelt inte trivs med utrustningen. Jag tycker en del som provar på nya bett avgör samma första dag om hästen accepterade det eller ej, visst finns det sådana hästar också, där man ser på en gång att- det här var inget för honom, eller- det här funkade ju kanon! Men humöret och dagen styr så mycket, därför tycker jag man ska ge det nya lite fler chanser..



För övrigt sprängde Bitter sommarhagen idag, vi vet inte vad som hände, han var dock själv vilket aldrig har varit
några problem och han som dessutom är livrädd för tråden, men idag kände grabben för att bryta reglerna lite helt enkelt, tok häst, kom i full fart över husses kornåker, ajabaja! Hela ena sidan var totalt förstörd..då är den byggd med rejäla nya trästolpar som är nedtryckt med trakorskopa- och alla låg på backen jisses..



Linda






Kommentarer
Janina

Hoppas han klarade att spränga hagen utan skador på sig själv?

2011-08-25 @ 19:12:14
URL: http://jannefix.blogspot.com



Mikaela

För mig tog det ganska länge faktiskt att rida in mig själv på raktbett. Jag tyckte att dom blev lite tunga i handen, men sen lärde jag mig:)

2011-08-25 @ 19:52:12
URL: http://svippostina.blogg.se/



Sanna

Jag håller med Mikaela här ovanför, speciellt på vissa hästar. Annars tycker jag att det är väldigt bra bett, och de är ju snälla mot hästarna.



SV: Jadå, jag fick mailet. Det kommer nog ett svar snart också :). Såg du rapporten från dressyren i bloggen?

2011-08-25 @ 21:33:35
URL: http://sannasant.blogg.se/



Mikaela

Sv; jag dom är lite fula :( Tänker mig beige eller grå som smälter ganska bra in i min vardagsrumstapet;) Han är innekatt så han behöver lite mer stimulans än den lilla klätterställningen han har nu.

2011-08-25 @ 22:05:06
URL: http://svippostina.blogg.se/



Erika

Grim har fått gå på sitt nu ett par dagar, o trivs peppar peppar fortfarande på sitt. :)

Är så glad för de, han ska få gå på de ett tag till, sen ska jag pröva Raski,s tredelade med fasta bettringar i skogen samt hackamore.



Hans äger kommer o hälsa på nästa vecka, så ska hon prova att rida honom.

Även på de raka bettet. :)



SV:

Ah okej, då är hon väl inte riden så länge ?

Typ 2 år va ?

För islandshästar rids väl in runt 4 års ålder ? :)

2011-08-25 @ 22:27:51
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Erika

SV:

Är ju bra att man svarar på dina frågor med, haha.. :D

Raski är 3 år gammal.

Red in henne i april i år ca.

Satt på henne i mars, sen har de gått rätt fort med inridningen.



Hon är så himla lättlärd.

Så har hon fått lite sommarvila på de med. :)



Grim är 10 år gammal. :)

2011-08-25 @ 22:28:51
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Elise

Jaha! :o se där. Synd att de inte kommer var 3e vecka fortfarande! ;)

Jag var där klockan ett. Haha jaså? :D



De tar verkligen tid... Men bättre att man ger det tid och att det blir bra än att man får backa tillbaka sedan! :) Håller verkligen alla mina tummar och tår för att hon ska vara bättre vid återbesöket.



Ja, Lina är riktigt duktig! Vad synd att det blev så då, men det kommer kanske fler chanser! :)

2011-08-25 @ 22:55:53



Elinor

Tack :) blir inget :( mamma är en riktig satkärring, hon hade lovat att jag skulle få låna pengar av henne tills jag sålt fuxstoet jag håller på att utbilda. men så i sista sekund när hästen var vetbesiktad och allt så bara ångrade hon sig så jag får betala för vetbesiktning i onödan och säljaren är rätt besviken på mig. Riktigt pinsamt och säljaren känner jag dessutom lite eftersom hon fött upp Safira också. Så jag är riktigt arg på henne för att hon gör så, käbber mig rätt sviken och lurad hon kunde sagt nej från början. mamma är världens bästa när hon är glad, men en riktig satkärring när hon surnar till och då går det ut över allt. Blir ingen tävling i helgen heller på grund av det för jag har inte kunnat åka ut och träna i helgen på grund av det. Orkar verkligen inte åka ut dit när hon håller på och surar. Förstår heller inte vad hon är så himla sur på för jag har inte gjort nåt och det har inte hänt nåt. Aja tar en paus från henne ett tag och hoppas att hon ska tina upp och be om ursäkt en vacker dag. Synd bara att jag missar drömhästen som jag verkligen ville ha :(

2011-08-25 @ 23:03:18
URL: http://engelstoft.se



Elinor

Valtyr funkar bäst på odelat med fasta ringar, han blir lite starkare och tjafsigare på tredelat och med jakt eller isländsk stång krullar han gärna ihop sig istället så på honom funkar det jätte bra :)

2011-08-25 @ 23:06:15
URL: http://engelstoft.se



Erika

SV:

Okej. :)

Men Fifa är din egen eller ?

2011-08-25 @ 23:11:48
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



Lisa - dressyrfokus

Åååh så mysig bild! Jag red på rakt bett ett tag men min häst blev bara hård och trist i munnen så skippade det. Han går mycket bättre på tredelat :)

2011-08-26 @ 00:07:22
URL: http://dressyrfokus.blogg.se/



Natalie

raka bett är mitt favvobett för det är så snällt, men som sagt, alla hästar tycker inte det är lika bra så det gäller ju att testa vad som passar ens egen häst :D

2011-08-26 @ 08:26:27
URL: http://n-rongvall.bloggplatsen.se



Malin

SV: Haha tack :) De kostar 299 kr! MVH Malin

2011-08-26 @ 08:54:34
URL: http://kyro.blogg.se/



Elise

Jaa det tycker jag att du ska! :D Man får unna sig nya kläder innan skolan!



Hmm, jaa... jo, jag har faktiskt minne av en rund, brun arab! Om ni såg världes skruttigaste hästtransport och en mycket överviktig, brun islandshäst- var det vi. ;)

2011-08-26 @ 13:47:39




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?