Frågor till er..

Jajjemen nu blev det frågor igen, kul va ;) Frågorna riktar mot hästsporten.

Hästen

1. Vad är din hästs brister?
2. Vad bör ni träna mera på?
3. Vad har din häst för stora fördelar samt nackdelar? (Det kan vara allt från extriör, ridmässigt, beteende o.s.v)
4. Vad tycker omgivningen om din häst?
5. Hur stor kapacitet har din häst? (Formulera/argumentera)

Du: (glöm inte att frågorna gäller kring hästintresset)

1. Vad är dina brister? 
2. Vad bör du träna mera på?
3. Vilka är dina för och nackdelar?
4. Vad tycker omgivningen om dig/hur uppfattas du?
5. Hur stor kapacitet har du? 

Är som sagt lite nyfiken på er och era hästar, man har ju skapat sig en bild i huvudet om varje individ men nu tror jag att det är dags att få svar på dessa frågor.

P.s ibland verkar det som om folk tror frågorna ENBART är till islandsfolk vilket är fel, så dressyr/hoppryttare eller vad du är får jättegärna svara på frågorna då jag följer även många av er.

Linda





Kommentarer
Elise

Hästen



1. Vad är din hästs brister?

Hennes brister är att hon gärna vill vara för mycket till lags, hon säger liksom inte ifrån när hon ogillar något. Det gör att det blir svårt att upptäcka om hon tex har ont. Sedan att hon tror att hon själv är en bebis, och blir behandlad som en dum unghäst av sin flock... trots att hon faktiskt är tolv år nu.

2. Vad bör ni träna mera på?

Åh, vi har massor att träna mera på! Vill gärna utveckla vår relation mer. Vill att vi helt enkelt ska bli ett bättre team, och att jag ska behöva använda ännu mindre hjälper. I övrigt behöver vi träna mera på bärighet och samling, samt galoppen!

3. Vad har din häst för stora fördelar samt nackdelar? (Det kan vara allt från extriör, ridmässigt, beteende o.s.v)

Hon har absolut en hyfsad exteriör till sin fördel. Hennes största nackdel är att hon har ganska dålig balans, en snubbelfia.

4. Vad tycker omgivningen om din häst?

De flesta brukar gilla henne! Hon är otroligt vänlig och snäll. Dock brukar jag ofta få höra att hon inte ser ut som en islandshäst riktigt. Men för mig är hon absolut en islandshäst!

5. Hur stor kapacitet har din häst? (Formulera/argumentera)

Åh, jag har ingen aning. En gång i tiden hade hon ganska stor kapacitet- många trodde rätt mycket på henne. Tyvärr blev hon väldigt felriden av en person i två år, och det är sviter som sitter än. Jag själv drömmer om att vi ska kunna b-klassa oss, för vi har flera gånger varit nära poängen och då vet jag att hon kan gå så mycket bättre. Men det är svårt att spekulera i sin egna hästs kapacitet! :)



1. Vad är dina brister?

Mina brister är absolut min extrema prestationsångest. Innan jag ska rida lektion kan jag vara spyfärdig i flera timmar innan, bara för att jag vet att det kommer sitta folk på läktaren och se mig osv. Många gånger när jag rider och det är många som kollar kan det svartna för ögonen, jag kan behöva kliva av hästen. Det här är jättejobbigt för mig och förstör jättemycket.

2. Vad bör du träna mera på?

Jag bör absolut träna mera på att bara rida för min egen skull och försöka lämna vad alla andra ska tycka och tänka. Men det är inte lätt. Sedan måste jag jobba vidare med min överkropp och min bålstabilitet.

3. Vilka är dina för och nackdelar?

Mina nackdelar är enkla: prestationsångesten, att jag är lite för snäll mot hästen och alltid har ogillat att ta hästen i munnen över huvud taget.

Fördelar... ja du. Jag tänker sällan posetivt på mig själv, tyvärr. Men en fördel kan nog vara att jag alltid vill uppnå en bra relation med hästen. Ett ridpass som såg bra ut med inte gav mig en bra känsla, är för mig inget bra ridpass.

4. Vad tycker omgivningen om dig/hur uppfattas du?

Jadu... fråga! och hur uppfattar du mig?

Trots att jag själv tycker att jag har mycket att jobba på brukar jag få höra att jag har en bra känsla och en naturlig sits.

5. Hur stor kapacitet har du?

Ingen aning. Säkert inte så stor, men vad jag önskade att jag hade det.



Hehe kändes som om hela texten blev ganska klussig..!

2011-08-23 @ 15:00:15
URL: http://elisejosefine.devote.se



Erika

Hästen..



(skrivit om min egna Raski alltså ) Ej Grim då han inte är min egen utan min foderhäst under sommaren.

1. 1. Vad är din hästs brister?

Att hon är så envis

2. Vad bör ni träna mera på?

Att rida ut och få henne att tänka framåt, samt gå framåt av egen vilja.

Utan att man ska behöva sätta på henne på plats, då hon tar övertaget direkt om hon får chansen.

Vilket hon är på G att göra nu.

3.Vad har din häst för stora fördelar samt nackdelar? (Det kan vara allt från extriör, ridmässigt, beteende o.s.v)

Fördelar är att hon är väldigt gosig, hon är trevligt trotts sitt beteende, hon är lagom stor för mig (D-ponny) hon är en utmaning de är lite skoj men lite läskigt med.

Nackdelarna med henne är att hon har fång, de är den största nackdelen.

4. Vad tycker omgivningen om din häst?

Tror dom flesta tycker om henne, men vissa tycker hon är lite små jobbig när hon står inne då hon sparkar väldigt mycket i dörren för att få uppmärksamhet.

5. Hur stor kapacitet har din häst? (Formulera/argumentera)

Jag vet inte ännu, då hon bara är 3 år gammal.

Och har hoppat 2 gånger 30 cm hinder i skogen med ryttare, men är löshoppad 1.10 o låg en bit över trotts de



Jag



1. Vad är dina brister?

Att jag blir osäker när hästen börjar bocka, sparka osv (p.g.a en otäck avåkning för ett par år sedan)

2. Vad bör du träna mera på?

Att bygga upp mitt självförtroende igen, att inte ge upp utan vara lika envi som hästen helst mer envis än så.

Och inte ge upp o börja tjuta när de blir motgångar.

3. Vilka är dina för och nackdelar?

Mina fördelar är väl att jag inte är rädd/osäker på att ta hjälp, kostar de pengar så får de göra de.

Tar hellre lektioner o lär mig, än att tro att jag kan o försöker själv.

Nackdelar är ju som sagt detta med självförtroendet, åh att jag ger upp så lätt.

4. Vad tycker omgivningen om dig/hur uppfattas du?

Svår fråga, men tror dom gillar mig men att jag kanske är lite otydlig ibland.

Ber någon mig om hjälp säger jag ja okej, fast innerst inne skriker de neeeeej.

Tror jag uppfattas som hjälpsam, men kanske lite blyg ibland, men kan även bli dryg & kaxig om någon är de i mot mig.

5.Hur stor kapacitet har du?

I hoppningen inte så stor, men önskar jag kan jobba bort de med rätt hjälp från en bra tränare.

Dressyr tror jag att jag kan komma långt i.

Helst vill jag rida LB-LA helst LA i fram tiden.. de tror jag skarpt på bara hästen kan.

För dressyr brinner jag för. :)

2011-08-23 @ 16:19:24
URL: http://eriikapettersson.blogg.se/



tanja deimo

Hästen



1. Vad är din hästs brister? Lilla Kólga är har ganska starka flockgener vilket gör det svårt vissa gånger att rida och träna med andra hästar en bit ifrån. Hon blir väldigt lätt distraherad och är nyfiken på ALLT! Tappar lätt lålamodet. Hon är lite för på, och tänker inte riktigt på respekt.



2. Vad bör ni träna mera på? Vi bör träna mera på lyhördhet och grunder allt ifrån till att göra en riktig halt till övergångar. Och självklart styrka i alla gångarter och överlinjen.

3. Vad har din häst för stora fördelar samt nackdelar? (Det kan vara allt från extriör, ridmässigt, beteende o.s.v) Hennes fördelar är att hon är explosiv, vaken, tuff och samtidgt världens mes. Hon har väldigt fina ögon, stora och framträdande. Dock är hon lite liten, men hon gör absolut allt hon kan och hon ser inte ut att vara liten när man rider. Nackdelar finns några, samma som på ettan. Hon har lätt att falla ur och bli för nyfiken och då kan hon lika gärna tvärnita för att stå och kolla på en männsika som gör något konstigt. Dock har hon väldigt lätt för att slappna av. Mycket fin skritt men samtidigt så kan hon när som helst spänna sig och tvärnita pga nyfikenhet.



4. Vad tycker omgivningen om din häst? Dem flesta verkar älska/hata min häst haha. Min pappa tycker hon är superflott för hon svanssade upp sig för någon dag sedan som en hingst. Han kan inte så jätte mycket om hästar. Hon har inte så stor respekt och man måste alltid påminna henne vem det är som bestämmer så väl från marken som på ryggen. Att hon är lite väl på är det några i allafall i stallet som reagerar på eftersom det kan bli lite jobbigt med en häst som kommer flygande. Men alla älskar henne och försöker lära henne hur hon ska bete sig. Hon får många komplimanger om hur vacker hon är. Hon rör sig ockå väldigt trevligt.



5. Hur stor kapacitet har din häst? (Formulera/argumentera)

Svårt att säga i dagsläget men jag tror att med mer muskler och träning så skulle hon kunna kvala till SM. Troligtvis så tror i allafall jag att hon skulle kunna gå upp i förstaklass i en visning. Men det är mycket muskler och både tid och plats som avgör det.



Du:

1. Vad är dina brister? Jag tappar lätt humöret när min häst gör något jag inte ber om. Jag sitter inte heller helt rätt i sadeln men det blir bättre för varje dag. Jag blir lätt rädd när hästen gör något negativt och blir då mer stilla än drivande.



2. Vad bör du träna mera på? Sitta bättre, våga rida ännu mer när hästen går emot. Bli mer samspelt med Kólga och använda mer vikt i träningen.



3. Vilka är dina för och nackdelar?

Jag tror på att varje individ hos hästarna kräver olika tid och träning och känner ofta vad hästen behöver. Jag har väldigt lätta händer när jag rider och lär mig fort. Tappar lätt humöret och kan bli sur när Kólga blir sur. Ofta så pekar vi fuck you till varandra.

4. Vad tycker omgivningen om dig/hur uppfattas du?



Glad, trevlig och rolig. Jag är nog stallets nyhetstjej. Vet exakt vad som hänt på tävlingar och annat. Ofta får jag beröm om hur mycket

5. Hur stor kapacitet har du?



Förhoppningsvis så har jag samma kapacietet som min fina lilla häst. Så SM. Det är vårat mål. Och det ligger mycket träning till de.

2011-08-23 @ 22:03:23
URL: http://fillstastallet.blogg.se/



Elina

Hästen



1. Vad är din hästs brister?

Att han lätt blir spänd.



2. Vad bör ni träna mera på?

Lösgjordheten, att öka styrkan i gångarterna samt överlinjen.



3. Vad har din häst för stora fördelar samt nackdelar? (Det kan vara allt från extriör, ridmässigt, beteende o.s.v)

Fördelar: Han ger 110% varenda gång någon sätter sig på hans rygg. Han vill verkligen göra rätt och är lättlärd. Dessutom kan vem som helst hantera honom.



Nackdelar: Överbyggd, blir spänd om han inte riktigt förstår, väldigt känslig för skänkeln (för mkt skänkel = spänd häst).



4. Vad tycker omgivningen om din häst?

Han brukar charma de flesta, är man rädd får han en att känna sig trygg. Dem flesta brukar falla för honom på en gång.. ;)



5. Hur stor kapacitet har din häst?

Han har kapacitet att gå en lättklass. Gångarter under medel skulle jag säga.



Du:



1. Vad är dina brister?

Jag kan lätt spänna mig, jag glömmer bort att rida och åker bara med ibland.



2. Vad bör du träna mera på?

Jag bör träna mer på att orka rida hela tiden, inte bara rida en stund och sen åka med. Dessutom bör jag träna upp min bålstabilitet.



3. Vilka är dina för och nackdelar?

Detta var svårt..

Fördelar: Jag vill gärna ha en relation till hästarna jag rider/sköter och därför skapar jag också en relation till dem.



Nackdelar: Ibland hamnar jag i svackor när jag tycker att jag är världens sämsta ryttare som inte kan rida för fem öre och borde samla frimärken istället för att ha häst.



4. Vad tycker omgivningen om dig/hur uppfattas du?

Bra fråga! Jag har ingen aning.



5. Hur stor kapacitet har du?

Jag är ingen "wow"-ryttare, så jag tror att jag har kapacitet till att rida lätta/öppna klasser bara. Drömmen är ju att någon gång kvala in till SM men den drömmen får nog förbli en dröm, så bra är jag inte. :p

2011-08-24 @ 11:32:23
URL: http://icelandic.bloggplatsen.se



Elinor

Jajjemen nu blev det frågor igen, kul va ;) Frågorna riktar mot hästsporten.



Hästen



1. Vad är din hästs brister? traven är hans sämsta gångart, den är ren och rätt samlad men behöver mkt mera tempo jag får kommentaren mer tempo önskas. Sen är han en riktig skit gris, rullar sig som en galning jämt och man får totalt täcka in honom för att hålla honom ren till tävling och det är inte ens säkert att man lyckas då.



2. Vad bör ni träna mera på? mer tempo i traven, kvickare övergångar från högre tempo i galoppen till pass, mer saling i tölten, den har blivit väldigt mkt bättre i år men han kan ännu bättre och vi skulle kunna få den ännu flashigare med mer tempo och det behöver jag tränare för att kunna plocka fram, men nu när jag har körkort ska det tränas för tränare :)



3. Vad har din häst för stora fördelar samt nackdelar? (Det kan vara allt från extriör, ridmässigt, beteende o.s.v) han har väldigt bra exteriör, högrest, stor och vacker, väldigt lydig och samarbetsvillig, han är som en riktig dressyrhäst, mjuk och smidig men samtidigt islandshästens power och häftig tölt och pass.



4. Vad tycker omgivningen om din häst? många tycker han är fin i Timrå kom flera kändisar fram och sa att han var fin och rågade vad det var för hingst och om han är bedömd, de sa också att han hade fint steg och såg välriden ut jätte kul :)



5. Hur stor kapacitet har din häst?(Formulera/argumentera) med hjälp av en bra tränare och lite mer utbildning tror jag han har kapacitet för SM A final inom några år



Du: (glöm inte att frågorna gäller kring hästintresset)



1. Vad är dina brister? svagare i vänstersidan, lite lat ibland kommer inte ut och rider bara för det är vinter och mörkt



2. Vad bör du träna mera på? få upp blicken, bli starkare i min vänstra sida, få bättre sits i pass och ökad tölt



3. Vilka är dina för och nackdelar? jag har gott om tålamod, är en mjuk ryttare, ger mycket kärlek och beröm till mina hästar, nackdel, som ovan lite lat dåligt humör på tävling blir lätt sur och stressad på de i min omgivning, har dock blivit bättre



4. Vad tycker omgivningen om dig/hur uppfattas du? haha oj svår fråga, men folk brukar hälsa vänligt och så så jag tror jag är rätt omtyckt då menar jag bland islandsfolk



5. Hur stor kapacitet har du? oj svårt att säga om sig själv, men jag tror jag kan komma ganska långt på att jag har en bra känsla för ridningen, lätt att käna in hästarna, ge rätt hjälper vid rätt tidpunkt och eftergift vid rätt tidpunkt så jag kan rätta till taktproblem på ett bra sätt



Jag tycker det är roligt med dina frågor, man får chansen att tänka efter lite själv, men det skulle vara roligt om du svarade också :)

2011-08-24 @ 19:56:00
URL: http://engelstoft.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?