En nervös ritt!

Okej det här var nog den mest nervösa ritt jag haft på Fifa.

Jag tog en kort liten skrittur nere vid sjön. Det märktes på Fifa att hon var mer uppmärksam på omgivningen än normalt och det ända jag hade i huvudet var att hon skulle få något idiotryck igen och kasta av mig, jag drog till och med ur fötterna från stigbyglarna då tanken kom att jag skulle släpas bakom en skenande häst. Hur sjukt har det inte blivit? Shit jag måste ha blivit skraj sedan hon kastade av mig? Attans! Det här måste jag försöka träna bort.

Dumt av mig dessutom att ta en väg vi sällan är på och som dessutom är nere vid sjön, det både blåste och lät från vägen ovanför oss, vågorna som skvalpade mot stenarna och fåglar som dök upp från ingenstans, det tror jag spände Fifa lite och då blir förstås jag mer spänd. Hon som aldrig reagerar på sånt här, men det är ju ganska förståendligt med tanke på hur länge hon har stått. O andra sidan så hade hon typ stått i hela sitt liv när jag fick hem henne och en mer seg och orädd häst fanns inte då, så jag höjer ögonbrynet lite där..

Jag hoppas det här är bara en kort periodsak för både mig och Fifa..



Linda






Kommentarer
Frida

För mig hjälpte det att tänka på hur du skulle ha gjort på en annan häst som du vet inte gör något eller hur du gjorde med henne när hon var lugn, hur gör du då när du hoppar upp/rider? Mycket sitter i våra tankar :)



Förresten, har du hört om någon av de andra kattungarna har blivit könsmogna? Müsli kissar i sängen så fort hon får möjlighet så vi får ha dörren stängd dit hela tiden. Det är inget problem med lådan, för den använder hon när sängen inte är tillgänglig så att säga och vi har inte ändrat några rutiner eller mat osv.

2011-08-10 @ 13:22:14
URL: http://guffiframidfelli.blogg.se/



Alexandra - tävling på bloggen, vinn en grimma från catago

Jag har också varit rädd när jag ridit Rák. En period i början när jag köpt henne var hon livrädd för grenar som kom emot henne, hon hoppade till och rusade rakt igenom skogen. Det tog ett rätt bra tag innan jag kunde komma på mig själv att slappa av och tänka på annat.



Som Frida sa, försök att tänka på att det är en annan häst, koppla bort hjärnan ;) Jag vet, det är lättare sagt än gjort!

Vi får hoppas att det bara är en engångssak.



Sv: Åh, tack! Hon var verkligen en lite pälsboll när hon kom till mig! jag har tänkt lägga upp lite gammla bilder, hon är så bebislik på dem! :P



Jag har lyckats hålla eksemet i schack väldigt bra, har varit snabb med täcke på våren! :)

Är din lilla svenskfödd?



Vi gick bort till Härnösandsridklubb och kikade men där hade jag inte velat stå. Jag sökte en del på nätet men hittade inget. Dock ska det finnas ett stall med islandshästar en bit längre bort vid Härnösandsridklubb har jag för mig..

2011-08-10 @ 14:16:20
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Mikaela

Ta med någon att prata med:) Då tycker jag det är lättare att slå bort negativa tankar.

2011-08-10 @ 17:06:50
URL: http://svippostina.blogg.se/



Natalie

tror det kommer lösa sig vännen! Som du skriver, hon har vilat ett bra tag - är pigg = spänd häst. Du vet om allt det där + har åkt av = spänd ryttare. Ge det några dagar så är ni back on track =)

2011-08-11 @ 08:29:38
URL: http://n-rongvall.bloggplatsen.se



Jenny

Oroa dig inte, skrajsenheten går över av sig själv bara du spenderar lite mer tid på hästryggen :) Det är helt förståeligt att hon är lite spänd just nu, men det kommer också gå över när hon fått röra mera på sig. Rósa brukar också bli väldigt spänd när hon fått stå längre stunder, men när hon väl blivit riden kontinuerligt ett tag är hon som vanligt igen :)

2011-08-11 @ 12:29:30
URL: http://islandstokan.bloggplatsen.se




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?