Att rida på en planka

Kom nyss in från en kort liten ridtur. Eftersom jag bara får rida på plan mark och vi bor på en kulle så red jag fram och tillbaka på en liten väg, inte det roligaste kanske man vad ska man göra?

Hon kändes tung, seg och trög. Försökte lösgöra henne, lyckades jag? NEJ men jag får ha i åtanke att hon faktiskt stått så pass länge, både tappat muskler och kondis. Dock kändes hon precis som innan jag for till första veterinärbesöket. Jag brukar lösgöra henne genom volter och en del galopp/tölt, nu var det ju bara skritt rätt fram.

Veterinärens igångsättnings rekommendationer v. 1-3

Skritta på jämnt hårt underlag, tex skogsstig eller sandväg. Till en början 30 min/d, öka gradvid till 30-60 min/d sista veckan. I skritten kan hästen arbetas med lösgörande arbete och försiktiga sidorörelser.

Linda






Kommentarer
Alexandra - Tävling på bloggen, vinn en grimma från Catago!

Du ska se att det kommer bli bättre med mer träning :)

2011-08-16 @ 22:15:24
URL: http://barefootangel.blogg.se/



Natalie

att lösgöra en häst som vilat tar jättelång tid, speciellt när du inte får rida volter osv. så tålamod & åter tålamod =)

2011-08-17 @ 08:38:30
URL: http://n-rongvall.bloggplatsen.se



tanja deimo

Oj alltså jag kom ihåg att jag knappt kunde trava henne för hon var så jävla pigg. Fick jag inte lösgöra henne så blev hela hästen spänd och valde tölt i stället för trav så jag fick göra lite tölt och sedan lite trav och variera under de första 1-3 veckorna. Men jag travade mest. Dock inte i rätt form eller hastighet. Det gick med vindens hastighet och ja inte så värst bra. Lite lösgörande får du ju göra så som ställa hästen lite försiktigt huvudet och halsen och förflytta några steg men detta måste vara så försiktigt som det bara går.



Den första perioden var helt hemsk. Jag fick jobba arslet av mig för att hon skulle ta det lugnt. Från början gick det helt okej men ju mer vi höll på och ökade travintervallerna ju mer okontrollerat gick det. Det tar lite tid innan dom blir mer "mjuka" Jag tycker fortfarande att min häst är sjukt stel. Dock så har hon fortfarande all den överskottsenergin som aldrig går ur henne. Men skritten kunde bitvis bli fin och avslappnad. Du ska se att de blir lite bättre när du får lägga till 10-15 min på en ridplan. Då får du ju rida på stora volter. Om hon då skulle vara för pigg eller spänd, rid plötsliga ridvägar så som slalom utan att det blir för små svängar eller volter.



Jo det är Freydis som står på sörbygården:)

2011-08-18 @ 22:07:25
URL: http://fillstastallet.blogg.se/




Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?